25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

AB: Jandarmanın İçişleri’ne bağlanması olumlu

AVRUPA Birliği’nin görev süresi dolan Türkiye Delegasyonu Başkanı Stefano Manservisi hükümetin, Jandarma’yı İçişleri Bakanlığı’na bağlama kararının “Doğru yönde bir adım” olduğunu söyledi.

ZEYNEP TUĞRUL25 Ekim 2014 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
AB: Jandarmanın İçişleri’ne bağlanması olumlu

Türkiye’deki görevi gelecek hafta Salı günü sona erecek olan Manservisi, Ankara’dan ayrılmadan önce bir grup diplomasi muhabiri ile öğlen yemeğinde bir araya geldi. AB’nin yeni Dış Politika ve Güvenlik Yüksek Temsilcisi Frederica Mogherini’nin Kabine Şefi olarak atanan Manservisi, vize serbestisi konusunda, “gerekenlerin yapılması ve uygulamaların tam olması şartıyla” olumlu açıklamalarda bulundu.

Vize serbestliği zamanı geldi

“Türk vatandaşlarının vize serbestliğinden yararlanmalarının zamanının  çoktan geldiğine inanıyorum” diyen Manservisi, “Yol haritasında yer verilen koşulları yerine getirme sürecinin iki yıl içinde tamamlanması  mümkün” dedi. AB Büyükelçisi, özellikle tam biyometrik pasaport uygulanması ve entegre sınır yönetiminin oluşturulması konularına vurgu yaptı. Manservisi, Jandarma’nın İçişleri Bakanlığı’na bağlanması yönündeki kararı değerlendirirken, bunun “vize serbestliği” ile ilgili olmadığını ancak Türkiye’nin AB’ye katılım süreci açısından “yararlı” olacağını söyledi. Manservisi, “Bu AB kriterleri çerçevesinde atılan bir adım. Doğru bir süreç olarak değerlendiriyoruz. Uygulamayı göreceğiz” dedi.