16 Nisan 2024 Salı / 8 Sevval 1445

Adana’da 7 TIR’a daha paralel arama

Durdurulan TIR’lardan görüntü almak isteyen gazetecilerle jandarmalar arasında tartışma yaşandı. Bir sivil yetkili, “Devlet sırrı bunları çekemezsiniz” dedi.

20 Ocak 2014 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Adana’da 7 TIR’a daha paralel arama

Türkiye'yi hem yurtiçinde hem de uluslararası arenada zor durumda bırakmak amacıyla harekete geçen paralel yapının yardım TIR’larına yönelik operasyonları hız kesmiyor. Adana Gaziantep Otoyolu’nun Ceyhan Gişeleri yakınında dün öğlen saatlerinde 7 TIR Jandarma tarafından durdurularak içinde kaçak silahlar olduğu ihbarı üzerine arandı. TIR’lardan ikisinde mühimmat bulunduğu iddia edildi. Daha önce Emniyet içindeki paralel yapılanmanın yaptığı bu tarz operasyonlar görev değişikliklerinin ardından bu kez Jandarma’ya yaptırılmaya başlandı. 500 Jandarma ile gerçekleştirilen donkü operasyonda jammerların kullanılması dikkat çekti. Brandaları açılan TIR’ların ilk incelemesinin ardından 3 şoför, kelepçelenerek gözaltına alındı.

TIR’lar güvenli bölgeye çekildi

TIR’lar detaylı aramadan geçirilmek üzere otoyol gişelerinden daha güvenli bölgeye götürüldü. Üç TIR, MİT’in devreye girip bırakılmasından yaklaşık 2 saat sonra bu kez Tarsus- Adana- Gaziantep otoyolunu Adana Havaalanı’na bağlayan Öğretmenler Bulvarı’nda bir TIR daha durdurularak aranmaya başladı. Bölgede silah yüklü olarak başka TIR’ların da geçiş yapacağı ihbarı üzerine bir çok noktaya kaydırılan operasyonda aranan TIR sayısı 7’ye yükseldi.

Valilik: MİT’in kontrolünde

Bu arada Adana Valiliği, durdurulan 3 tırla ilgili, “3 araçta Cumhuriyet Savcılığının talimatı ile yapılan kontrollerde, Milli İstihbarat Teşkilatının rutin görevlerini ifa eden personelin bulunduğu anlaşılmıştır. Söz konusu personel gerekli incelemeyi müteakip rutin görevlerini ifa etmek üzere kontrol noktasından ayrılmışlardır” açıklamasında bulundu.