19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

AK Parti'de kongre günü (CANLI YAYIN)

AK Parti 1. Olağanüstü Büyük Kongresi Ankara Arena Spor Salonu'nda başladı. Kongrede Emine Erdoğan ve Sare Davutoğlu'nun kıyafetlerinde beyaz rengi tercih ettiği görüldü.

27 Ağustos 2014 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:

Kongre dolayısıyla binlerce partili sabahın erken saatlerinden itibaren Ankara Arena Spor Salonu önünde toplandı.

Ankara dışından otobüslerle gelen partililer, Atatürk Kültür Merkezi alanından tezahüratlar eşliğinde kongrenin düzenleneceği salona yürüdü. Spor salonu önünde ve çevresinde bekleyenlere kumanya ve su servisi yapıldı.

Emniyet kontrol noktalarında yapılan aramanın ardından katılımcılar salona alınmaya başlandı. Salona giremeyen partililer için dışarıda iki dev ekran kuruldu.

Salon içinde ve dışında AK Parti seçim şarkıları çalınırken, partililer şarkılara eşlik etti ve sunucunun anonslarıyla koordineli şekilde tezahüratlarda bulundu.

"Hep Birlikte Yeni Türkiye" temasını taşıyan kongrenin yapılacağı salonda, "Hayallerimiz var sevdamız var", "Şimdi Türkiye zamanı", "Biz birlikte Türkiyeyiz", "Yeni hedefler yeni Türkiye", "Durmak yok yola devam", "Her şey Türkiye için, bu ışık sönmeyecek" pankartları yer alıyor.

Kongre salonunda delegeler, engelliler, gazeteciler ve köşe yazarları için ayrı platformlar bulunuyor.

-Kongre programı-

Kongrenin yapılacağı salona, AK Parti Genel Başkan adayı ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile eşi Sare Davutoğlu'nun saat 09.40'da girmeleri ve katılımcıları selamlamaları bekleniyor.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan'ın ise saat 09.45'te salonda bulunmaları ve burada hazırlanan platform üzerinde tur atarak partilileri selamlamaları öngörülüyor.

Erdoğan'ın siyasi yolculuğunu anlatan belgesel filmin gösterileceği kongrede, Genel Başkan ve Başbakan Erdoğan konuşma yapacak.

Kongreye katılan konukların takdim edilmesinin ardından, AK Parti'nin siyasi yolculuğunu anlatan bir başka belgesel filmin gösterimi daha yapılacak.

Kongre, genel başkan adayı Davutoğlu'nun konuşmasının ardından, yabancı konuklar için düzenlenen resepsiyonla devam edecek.

Seçimin sonuçlandırılması ve divan tarafından seçim sonuçlarının ilan edilmesini takiben genel başkanın teşekkür konuşması ile sürecek olan kongre, divan başkanının kongreyi kapatmasıyla son bulacak.

DİKKAT ÇEKEN DETAYLAR


  81 ilden Ankara’ya otobüslerle gelen partililer, Atatürk Kültür Merkezi alanından kongrenin düzenleneceği salona yürüdü. Spor salonu önünde bekleyen vatandaşlara kumanya ve su servisi yapıldı. Salona giremeyen partililer için dışarıda iki dev ekran kuruldu. Emniyet kontrol noktalarında yapılan aramanın ardından katılımcılar salona alınmaya başlandı.
  Salon etrafında bulunan vatandaşların rahat etmesi için her şeyi düşünüldüğü kongrede, çay servisi sağlayan Tır getirilirken, bunun yanında seyyar tuvaletler kuruldu. Çadır da bekleyenler için özel oluşturulmuş su buharı veren cihazlarla vatandaşlar serinledi.
  Salon içinde ve dışında AK Parti seçim şarkıları çalınırken, partililer şarkılara eşlik etti ve sunucunun anonslarıyla koordineli şekilde tezahüratlarda bulundu.

ERDOĞAN SALONDAKİLERİ SELAMLADI

AK Parti 1. Olağanüstü Büyük Kongresi, Genel Başkan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın salona giriş yapmasının ardından başladı.

Erdoğan, AK Parti 1. Olağanüstü Büyük Kongresi'nin yapıldığı Ankara Arena Spor Salonu önünde toplanan partililere hitap ettikten sonra, kongre salonuna giriş yaptı.

Salona, eşi Emine Erdoğan ile gelen Erdoğan, sahneye çıkarak partilileri ve delegeleri selamladı.

Partililere kırmızı karanfil dağıtan Erdoğan çifti, daha sonra kendileri için ayrılan bölüme geçerken, Başbakan Erdoğan'ın seslendirdiği "Aynı Dağın Yeliyiz" adlı şiiri yayınlandı.

Erdoğan, salonda, Genel Başkan Adayı ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile yanyana oturdu.

Erdoğan'ın yerini almasının ardından, kongrenin açılışı yapıldı.

TRT'DEN BİR İLK: ÖRÜMCEK KAMERA

TRT, AK Parti olağanüstü kongresini izlemek için bir de ilki gerçekleştiriyor;
Kongre için salonun tavanına "örümcek kamera" düzeneği kuruldu.
Daha önce maçlarda kullanılan örümcek kamera ilk kez bir siyasi parti kongresinde kullanılmış olacak.

TEK İLE ÖZEL AYRIMCILIK YAPILDI

Daha önceki AK Parti kongrelerinde liderin gelmesinden önce kürsüden tek tek illerin adları sayılarak, bu illerden gelen izleyiciler selamlanırdı. Bu kongrede sadece coğrafi bölgeler sayılmakla yetinildi.
Bu kongrede ise sadece  tek bir ile "özel ayrımcılık" yapıldı. İllerden sadece, Genel Başkan adayı Ahmet Davutoğlu'nun seçim bölgesi olan Konya'ya özel ayrımcılık yapıldı. Konya'nın adı ayrıca anılarak, Konya'dan gelen izleyiciler özel olarak selamlandı.

KON TV'YE ÖZEL YER AYRILDI

Salonda Konya'nın yerel kanalı Kon TV'de ayrıcalıklıydı. Kon TV'ye, sürsünün tam karşısında, özel bir yer ayrılmış durumdaydı.

ÖNCE DAVUTOĞLU GELDİ

AK Parti'de tek genel başkan adayı Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, eşi Sare Davutoğlu ile birlikte saat 10:00'dan bir kaç dakika önce salona giriş yaptı. Partililerin sevgi gösterilerine Davutoğlu, el sallayarak karşılık verdi.

"HİZMETİ DEVRALACAK OLAN..."

Davutoğlu Kongre'de sahneye ''hizmeti devralacak olan" sözleriyle anons edildi.
Davutoğlu ve Sare Hanım kürsüde kongre salonunu selamladıktan sonra, kendilerine ayrılan bölüme geçtiler.

FOTOĞRAF YARIŞI

Davutoğlu ve eşi kendilerine ayrılan yere geçince, AK Partililer arasında Davutoğlu ile fotoğraf çektirme yarışı başladı.

ERDOĞAN'A MEKTUP YAZIP "BABAMI KOVAR MISINIZ" DİYEN KIZI DA SALONDA

Davutoğlu ve eşinin yanısıra, çocukları da salonda hazır bulundular. Küçükken Dışişleri Bakanlığı görevi nedeniyle çok seyahat etmesinden dolayı Başbakan Erdoğan'a mektup yazarak, "Babamı göremiyorum, lütfen kovar mısınız?" diyen Davutoğlu'nun küçük kızı Hacer Büke de salondaydı.

DAVUTOĞLU'NA TEBRİK

Davutoğlu salona girip yerine oturduğunda bakanlar ve partililer de yanına gelip tebrik etti.