26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

AK Parti'den CHP'li vekile ilk tepki

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler'in 'Türk ulusuyla Kürt milliyetini eşit, eş değerde gördüremezsiniz' sözlerini, 'Irkçı yaklaşımın somut bir örneği olarak görüyorum' şeklinde değerlendirdi.

AA24 Ocak 2013 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
AK Parti'den CHP'li vekile ilk tepki
Bozdağ, TBMM'de gazetecilerin, Güler'in, Genel Kurulu'nda, CHP'li Güler'in, ana dilde savunmaya imkan tanıyan tasarının görüşmeleri sırasındaki sözlerinin hatırlatması üzerine, 'Sayın Başbakanımızın Salı günü bir açıklaması oldu ırkçılığın ne olduğuna ilişin. Irkçı yaklaşımın somut bir örneği olarak görüyorum' dedi.

CHP'li Güler, TBMM Genel Kurulu'nda dün yaptığı konuşmada, 'Kürt milliyetçiliğini bana 'ilericilik' ve 'bağımsızcılık' diye yutturamazsınız. Türk ulusuyla Kürt milliyetini eşit, eş değerde gördüremezsiniz' ifadesini kullanmıştı.

ÖMER ÇELİK : CHP'DEN TÜREYEN 'IRKÇI' İFADELER, TEK PARTİ DÖNEMİNDEKİ IRKÇILIĞIN AYNISI

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömek Çelik de, CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler'in TBMM'de ana dilde savunmaya imkan tanıyan tasarının görüşmeleri sırasında söylediği 'Türk ulusuyla Kürt milliyeti eşit olamaz' ifadeleri ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Çelik , "CHP'den türeyen 'ırkçı' ifadeler, tek parti dönemindeki ırkçılığın aynısı. Böyle aleni bir ırkçılık siyasi olmaktan öte ahlaki bir sorundur. Pop-ırkçılık, insanlık suçlarının en tehlikelisidir. CHP bu ırkçılığın 'salgın tehlikesi'nin odağı oluyor. 'Irkçıyım' diyenlerin ırkçılığına karantina uygulamak kolay. Ama sosyal demokratiz diyenlerin ırkçılığı bukalemun gibidir. Çok tehlikelidir" dedi.

İŞTE OLAY YARATAN O KONUŞMA: