19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Ali Bayramoğlu: İslamofobinin etkileri IŞİD olarak karşımıza çıkıyor

A Haber'de yayınlanan Medya Dünyası programında, Katolik Hıristiyanların ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Francesco'nun Türkiye ziyareti ile Alevi açılımı tartışıldı. Programın konuğu Yeni Şafak Gazetesi Yazarı Ali Bayramoğlu'ydu.

28 Kasım 2014 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Programda Papa'nın Türkiye ziyaretini değerlendiren Bayramoğlu, "Bu geliş farklı inançlar arasındaki köprüler ve farklılıkların giderilmesi etrafında olacak" dedi.
 
İslam merkezli bir dizi gerilim yaşandığını ve bu gerilimden kaynaklanan bir Doğu - Batı karşıtlığının devreye girdiğini belirten Bayramoğlu, "Türkiye’nin ve özellikle AK Parti’nin bu konuda hassasiyeti var. İslamofobinin etkileri IŞİD olarak karşımıza çıkıyor. Bu köprülerin kurulması Papa’ya da ifade edilmesi için bir vesile olacaktır" yorumunda bulundu.
 
‘SEÇİMLERDEN ÖNCE ALEVİ PAKETİ AÇIKLANIR’
 
Medya Dünyası'nda hükümetin Alevi açılımıyla ilgili soruları da yanıtlayan Bayramoğlu, "Meselenin tek bir formülle çözülmesi kolay değil. Alevi meselesinde herkesi memnun edecek inanç alanının genişletilmesi. Hükümetin inanç ve ayrımcılığı ortadan kaldıracak adımlar atması gerekiyor. Seçimlerden önce bir Alevi paketinin açıklanacağını umuyorum" dedi.