25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Aramıza nifak sokmak isteyenler eli boş döndü

Ahmet Davutoğlu’nun gayet başarılı ve kariyerli bir isim olduğunu, başbakanlık için adaylığının açıklanmasınının da memnuniyet verici olduğunu vurgulayan Yıldırım, “Biz de benlik kavgası olmaz. Partimde bir nefer gibi çalışmaya devam edeceğim” dedi.

Hamza Erdoğan23 Ağustos 2014 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Aramıza nifak sokmak isteyenler eli boş döndü
Başbakan Erdoğan’ın 10 Ağustos’ta Cumhurbaşkanı seçilmesi ile AK Parti’de nifak bekleyenlere bir kötü haber de AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım’dan geldi. Yıldırım, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan adayı gösterilmesinin ardından temayül yoklamalarında ismi öne çıktığı için kırgın olduğu yönündeki iddialarla ilgili “Farklı amaç ve niyet aramak isteyenler, AK Parti içine nifak sokmak isteyenler bu kez de elleri boş döndü” dedi. AK Parti’nin kurucularından olduğunu hatırlatan Yıldırım, partisi ile her zaman gurur duyduğunu söyledi.
 
Tüm kararlar istişare ile alınır
 
Yıldırım, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, AK Parti’nin bugüne kadar tüm kararlarını belli süreçlerden geçirerek ve istişare ile aldığına işaret etti. Cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından AK Parti olağanüstü kongresinde kimin Genel Başkan olacağına dair parti içindeki temayül yoklamalarını, istişareleri ve parti mekanizmalarının çalışma sürecini hep birlikte izlediklerini anlatan Yıldırım, “Bu sürede birçok arkadaşımızın ismi gündeme geldi. ‘AK Parti grubu olarak 313 milletvekilimiz var, bütün arkadaşlarımız genel başkan olabilecek kalite ve kapa siteye sahiptir. Bizde liderlik kavgası, benlik kavgası olmaz” diye konuştu.
 
Kaos isteyenler üzüldü
 
Genel Başkan adayı olarak gösterilen Ahmet Davutoğlu’nun birikimli, akademik kariyeri oldukça geniş ve çalışkan olduğunu kaydededenYıldırım, “Kendisinin bu göreve layık görülmesinden dolayı memnuniyet duydum, başarılar diliyorum” dedi. Basın toplantısı kararını duyurduğu andan itibaren büyük bir spekülasyon trafiği yaşandığına dikkat çeken Yıldırım “Bazılarının ümit ettiği, ellerini ovuşturduğu gibi herkesi şaşırtacak açıklama yapamıyorum. Bu beklentide olanlar kusura bakmasın. Farklı amaç ve niyet aramak isteyenler, AK Parti içine nifak sokmak isteyenler bu kez de elleri boş döndü” dedi.
 
Gençlere tecrübemizi aktaracağız
 
Binali Yıldırım, 62. hükümetin 28 Ağustos’tan sonra göreve başlayacağına işaret ederek, artık seçim döneminin bir kenara bırakılması gerektiğini belirtti. Bir soru üzerine ise AK Parti içinde yeniler-eskiler olarak bir sorunun olmayacağının altını çizen Yıldırım, “Tabii ki partinin kurucuları biziz. Bizim de bir dönemimiz var, bizden sonra bayrağı devralacak genç kardeşlerimiz var. Onları kendimize rakip görmedik. Yeni nesil eski nesil diye bir sorun bizde olmaz. Bu partinin kurucuları biziz ama bizde beşeriz. Onların tecrübe kazanmaları için her türlü desteği verdik, vermeye devam edeceğiz” dedi. 
 
Bana iş bulmak için çalışmayın
 
YILDIRIM, Erdoğan’ın görevine başlamasından sonra Cumhurbaşkanlığı’nda görevlendirilip görevlendirilmeyeceği sorusunu ise “Ben işsiz olduğum için hepiniz bana iş bulmak için büyük gayret gösteriyorsunuz. Hepinize çok teşekkür ediyorum. Her şey zamanı gelince ortaya çıkar” esprisi ile cevap erdiettiler diye aramıza nifak sokmaya çalışanlara itibar edecek birisi değilim” dedi.
 
Komplo teorisi inandırıcı değil
 
İZMİR’DE düzenlenen operasyon ile ilgili sorulan soruları da yanıtlayan Yıldırım, “İzmir Valisi gerekli açıklamayı yaptı. Bu yapılan tasarrufun ne liman operasyonu ile ne de askeri casusluk davasıyla bir ilişkisi olmadığını, yasa dışı dinlendiğini iddia eden 60 yakın vatandaşın müracaatı üzerine yapılan bir şey olduğunu söylediler. Ben bu tip komplo teorilerine itibar etmem. Bu süreç kullanılarak bizim yıpratılacağımızı düşünerek haraket ettiler diye aramıza nifak sokmaya çalışanlara itibar edecek birisi değilim” dedi.