27 Nisan 2024 Cumartesi / 19 Sevval 1445

Arınç: 'Büyük onur duyacaktır'

Arınç, Başbakan Erdoğan’ın aday olması durumunda Cumhurbaşkanı Gül’ün büyük onur duyarak destek vereceğini söyledi. Arınç, tartışmalarda Gül’ün üzülmemesine dikkat edilmesi uyarısı yaptı.

20 Nisan 2014 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Arınç: 'Büyük onur duyacaktır'

‘ERDOĞAN ADAY OLURSA GÜL’ÜN TAVRI NE OLUR?’ SORUSUNA CEVAP

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Başbakan Tayyip Erdoğan’ın aday olması durumunda Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün büyük onur duyarak destek vereceğini söyledi. Bursa ziyareti sırasında Cumhurbaşkanı Gül’ün “Bugünkü şartlar çerçevesinde benim gelecekle ilgili bir siyaset planım yok” sözleri hatırlatılan Arınç, “Bu yeni bir olay değil bildiğiniz gibi. Dün yaptıkları konuşmanın, üç gün evvel yaptıkları konuşmadan çok farklı bir yönü yok. Bunu farklı yorumlamaya da gerek yok” dedi.

Adaylığını destekleyecektir

Arınç şöyle devam etti: “Sayın Başbakanımız ile Sayın Cumhurbaşkanımız iki arkadaş olarak, geçmişte bu partiyi kuranların önde gelenlerinden ikisi olarak, birbirlerinden Başbakanlığı devralmış insanlar olarak, Cumhurbaşkanı adaylığını, bizzat Sayın Başbakanımızın açıkladığı bir insan olarak, geçmiş hukuka dayanan çok samimi, çok dürüst ilişkileri var ve biz inanıyor ve biliyoruz ki; Sayın Başbakanımız istişarelerinin sonucunda, Cumhurbaşkanlığına adaylığını koymak isterse Sayın Cumhurbaşkanımız da bundan büyük bir onur duyacak ve onun adaylığını destekleyecektir”

Gül’ü üzüyor olabilir

Erdoğan’ın cumhurbaşkanı olması durumunda AK Parti’nin başında 2015’e kadar kimin Başbakan olarak kalacağı, partinin nasıl şekilleneceğinin de tartışıldığını hatırlatan Arınç, “Bu tartışma anlamsız değil. Herkesin bunları düşünmeye, bunun üzerinde fikir yürütmeye de doğrusu hakkı var. Ancak bu hesaplar yapılırken, Sayın Cumhurbaşkanımızı herhangi birisi olarak bu meselenin içerisinde bir aktör olarak düşünmek veya çeşitli ihtimallerde onun da ismini geçirmek, belki Sayın Cumhurbaşkanımızı üzüyor olabilir” dedi.

Duruşuna hak veriyorum

Gül’ü, bir arkadaşı, dostu olarak çok iyi anlayabildiğini vurgulayan Arınç, “Onun bu duruşuna, sözlerine çok iyi hak veriyorum. Lütfen herkes de ona saygı gösterme konusunda hiçbir şekilde eksikliği olmasın. 7 yıllık Cumhurbaşkanlığı dönemini büyük bir başarıyla geçirmiş, hepimizin takdir ettiği çok saygın bir isimdir, vereceği kararı hepimiz saygıyla takip edeceğiz” dedi.