20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Arınç: Terörün sonlanıyor olması doğrusu hepimizi mutlu ediyor

Başbakan Yardımcısı Arınç, 'Doğudan batıya, kuzeyden güneye, 780 bin kilometrekare toprağımız üzerinde milli birlik ve kardeşliğimizin kuruluyor olması, terörün sonlanıyor olması doğrusu hepimizi mutlu ediyor.' dedi.

CİHAN26 Mayıs 2013 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Arınç: Terörün sonlanıyor olması doğrusu hepimizi mutlu ediyor
Başbakan Yardımcısı Arınç, Manisa'da Yuntdağlılar Kültür, Turizm ve Sanat Festivali'ne katıldı. Arınç, burada yaptığı konuşmada, Yuntdağlılar'ın şenliğinde bir araya gelmekten mutluluk duyduğunu söyledi.

Böyle bir organizasyonda zaman zaman hataların, eksikliklerin olabileceğini dile getiren Arınç, programa katılamayan milletvekilleri ve kişilerin isimlerinin ve mesajlarının okunup, etkinliğe katılanların okunmamasını yadırgadı. Arınç, "Gelemeyenlere ismen teşekkür edilir ama doğrusu önce buraya gelen milletvekillerinin ismini okuyup teşekkür etmek lazım. Manisa milletvekilimiz HüseyinTanrıverdi, Özgür Özel'e bu toplantıya katıldıkları için ayrıca teşekkür ediyorum. Elbette herkesin programı var, herkes gelemeyebilir onlara saygı duyarız. Ama öncelik, her şeyi bir kenara koyarak buraya gelme fırsatını bulan arkadaşlarımızdadır." diye konuştu.

Etkinlikte mehter takımı gösterisinin de programda son sırada yazılmasına sitem eden Arınç, "Burada mehter takımımız vardı. Tabi mehteri son sıralara yazmışlar. 10. Yıl Marşı ile bu toplantıya başlamak yerine, mehter marşıyla başlasak daha anlamlı olurdu. Bugünkü bazı böyle eksik, hata sayabileceğimiz kusurları şimdilik görmezden gelelim. Şu güzellikler her şeyin üstünü örttü." dedi.

Yuntdağlıların namuslu,ahlaklı, yurtsever, bayrağını ülkesini seven insanlar olduğunu, kendisinin de bu topraklardan olduğunu ifade eden Arınç, "Büyük Sümbüller köyünde babamız, akrabalarımız var. Allah ölenlerimizi, sizin de geçmişlerinizi rahmet etsin.Yuntdağ, kırsal kalkınma ile yaptığımız göletlerle, sulama imkanlarıyla daha yaşanır hale geldi. İl genel meclisimizin, valiliğimizin, kurumların da desteklerini unutmamak lazım. Çok şükür bugün Yundağımız'da daha iyi bir gelire kavuştuk. Daha iyi bir eğitime, ulaşıma, kavuştuk. İnşallah daha da iyi olacak. Türkiye'nin her yerinde Yuntdağlılar'ın birbirlerine bağlılığını, vatana, bayrağa bağlılığını örnek gösterirdim. Oralarda huzur, dostluk, arkadaşlık var derdim. Hamdolsun şimdi Türkiye'nin birçok kısmında da aynı heyecanı aynı sevgiyi, aynı dostluğu görmek mümkün olabiliyor. Yuntdağı'nda böyle güzellikler varsa, yıllar sonra şimdi Cudi Dağı'nda da Gabar Dağı'nda da Ağrı Dağı'nda da Beytüşşebap'ta da Şemdinli'de de insanlar piknik yapabiliyor, toprağın kokusunu alabiliyor, düğünlerinde halaylarını çekebiliyorlar. Allah'a bu huzurlu günleri gösterdiği için ne kadar şükretsek azdır. Doğudan batıya, kuzeyden güneye, 780 bin kilometre kare toprağımız üzerinde milli birlik ve kardeşliğimizin kuruluyor olması, terörün sonlanıyor olması doğrusu hepimizi mutlu ediyor. Yuntdağı'nda gördüğümüz sevgiyi ve sevinci her yerde inşallah görmek mümkün olur. Bu ülkede dostluk, kardeşlik içerisinde yaşamanın tadını hep beraber almış oluruz. Bugün tanışma günü, sevinç günü, birbirimizi kucaklama günüdür." diye konuştu.

Arınç, konuşmasının ardından dernek yöneticilerine plaket verdi.