20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

''Aslan Sosyal Demokrat'' İnönü anıldı

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Türkiye siyasetine alçak gönüllü ve esprili kişiliğiyle damgasını vuran, bilim insanı ve siyasetçi 'Aslan sosyal demokrat' Erdal İnönü'yü, 7. ölüm yıldönümünde andı

31 Ekim 2014 Cuma 07:00 - Güncelleme:
''Aslan Sosyal Demokrat'' İnönü anıldı
Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, 31 Ekim 2007’de yaşama veda eden Erdal İnönü'yü, ölüm yıldönümünde yayımladığı bir mesajla andı. Kılıç mesajında şunları dile getirdi:
 
"Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün yol arkadaşı, Türkiye Cumhuriyeti'nin ikinci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü'nün oğlu, bilim insanı, SODEP Kurucu Genel Başkanı, eski SHP Genel Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Erdal İnönü'yü 31 Ekim 2007'de yitirmiştik. Esprili, alçak gönüllü, bilindik siyasetçi kalıplarını kıran. Başbakan Yardımcısıyken korumasız halkın arasında dolaşan, omuzlara çıkmamak için 'İnönü yatışı' ile direnen. Seçim kampanyasında halka, 'Limon gibi sıkılmayın' diyen ve en önemlisi yaşamı boyunca 'Aslan sosyal demokratları' bir araya getirmek için çaba gösteren merhum Erdal İnönü'yü, minnetle, sevgiyle ve saygıyla anıyoruz."