26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Aziz Babuşçu: İstanbullular tarih yazdı

Başbakan Erdoğan’ın Türk siyasi tarihine geçen dev Maltepe mitingi, katılanların ileride “Ben de o gün oradaydım” demekten büyük onur duyacakları silinmez bir iz bıraktı. Siyasi tarihte bir milyonu geçen kişinin katıldığı Kazlıçeşme ve Yenikapı mitinglerinden sonra Maltepe’de yeni bir rekor kırıldı.

Mustafa Meydan5 Ağustos 2014 Salı 07:00 - Güncelleme:
Aziz Babuşçu: İstanbullular tarih yazdı

AK Parti İl Başkanı Babuşçu, yaz ortası olmasına rağmen meydanı dolduran    iki milyon kişiyle muhteşem bir miting olduğunu söyledi. Babuşçu, İstanbulluların Erdoğan’a vefalarını gösterdiğini belirterek “Millet, adayına sahip çıktı. Cumhur, başkan olarak kimi istediğini yedi düvele ilan etti” dedi.

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Erdoğan’ın İstanbul Maltepe’de düzenlediği mitinge gelen milyonlarca kişi Türkiye Cumnuriyeti’nin başkanı olarak kimi görmek istediklerini açıkça dile getirdi. Hemen hemen her ilçeden bir milyon 200 bin metrekarelik Maltepe Miting alanına gelen İstanbullular, yaz ortası olmasına rağmen Başbakan olarak son kez konuşan  Erdoğan’a vefalarını gösterdi.

Millet adayına sahip çıktı

Türk siyasi tarihine insanların ileride “Ben de o gün oradaydım” demekten onur duyacakları miting olarak geçti. AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu,  milletin adayına sahip çıktığını belirterek, “Millet, adayına sahip çıktı. Cumhur, başkan olarak kimi istediğini yedi düvele ilan etti” dedi. AK Parti İstanbul İl Başkanlığı’nın düzenlediği mitinde Erdoğan 80 metrelik dev platformda yerini almadan önce yıllardır sunuculuğunu yapan Orhan Karakurt da veda konuşması yaptı. Karakurt, “Kazlıçeşme ve Yenikapı’dan sonra bugün son imzamızı burada Maltepe Meydanı’nda atıyoruz” diye konuştu. Daha sonra halka hitap etmeye başlayan Başbakan Erdoğan yaklaşık iki saat süren konuşmasının ardından vatandaşlara hediyeler dağıttı.Başbakan’a torunları ve eşi Emine Erdoğan da eşlik etti. AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu, tarihi mitingin ardından yaptıığı değerlendirmede milletin adayına sahip çıktığını belirterek, “Muhteşem oldu. Millet, adayına sahip çıktı. Millet adamına sahip çıktı. Cumhur, başkan olarak kimi istediğini yedi düvele ilan etti” dedi. Babuşçu şunları söyledi:

Silinmez bir iz bıraktık

 “3 Ağustos’ta İstanbul teşkilatımız ve İstanbullular Maltepe’de bir kere daha tarih yazdı. Her seferinde bir önceki başarıyı aşmak bir anlamda İstanbul teşkilatımızın kaderi oldu. İlk kez bir milyonluk mitingi Kazlıçeşme’de yapmıştık. Sonra 1.5 milyonluk mitingi Yenikapı’da gerçekleştirdik. Bu muhteşem mitingle de siyasi tarihimizin hafızasına yeni bir tarih daha düştük. Maltepe mitingi, katılımcıların hafızasına, ileride ‘Ben de o gün oradaydım’ demekten büyük onur duyacakları silinmez bir iz bıraktı.”

Hem bir veda hem yeni bir başlangıç

AK Parti İstanbul Başkanı Babuşçu, şunları söyledi: “Bu miting bir yönüyle Genel Başkanımızın İstanbul’da bir parti lideri olarak katıldığı son mitingdi. İstanbul’un bağrından çıkardığı büyük lideri,  yeni Türkiye’ye yeni boyutlar katması için bir uğurlamasıydı. Hem bir veda, hem yeni bir başlangıçtı. Muhteşem oldu. Bu mitingle sadece İstanbul’un, sadece Türkiye’nin değil, Gazze’nin gözü aydınlandı. Kosova’nın, Priştine’nin, Batı Trakya’nın, Saraybosna’nın, Myanmar’ın umutları tazelendi. Bütün mazlum coğrafyalarda adaletin, barışın ve özgürlüğün şarkıları yükseldi.