26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Devlet Bahçeli Tunceli'de cemevini ziyaret edemedi

Devlet Bahçeli'nin Tunceli'de gerçekleştireceği cemevi ziyareti iptal edildi. Bahçeli, Tunceli Valiliği'ni ziyaret etti ve çıkışta bir basın açıklaması yaptı.

28 Kasım 2014 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Devlet Bahçeli Tunceli'de cemevini ziyaret edemedi
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Elazığ'dan karayoluyla Tunceli'ye geçti.
 
Konvoy eşliğinde kente gelen Devlet Bahçeli’nin ilk durağı Tunceli Valiliği oldu.
 
Valilik önünde toplanan bir grup, Bahçeli’yi bozkurt işareti yaparak karşıladı. Gruptakiler “Devletin başına devlet gelecek” sloganları attı.
 
Bu sırada bir kadın, “Bu topraklara gelemezsiniz” diye tepki gösterdi.
 
Bahçeli, daha sonra Vali Osman Kaymak'ın makamına geçti. Ziyaret basına kapalı gerçekleşti.
 
Ziyareti sonrasında açıklama Bahçeli, şöyle konuştu:
 
Geçmişte yaşananları bugüne getirip özür lobisi kurmanın huzurumuza katkı sağlamayacağını da asla unutmuyoruz. Dünyanın neresinde olursa olsun halkının güvenini desteğini almış meşru bir devlet kendisine yönelen tehlikeleri bertaraf etmekle yükümlüdür. Hiçbir ahlaksız sürece müsamaha gösterilemez. Milleti bölmeye çalışanlara izin verilemez. 1937-38’de Tunceli’de baş gösterenler isyandır. Bu isyana karışanlar da devrin bölücü teröristleridir.

 

Teröristin dini, milliyeti, nesebi önemli olmayacaktır. Elinde silahla dağda gezen topraklarımızdan pay kapmak isteyen masum vatandaşlarımıza kasteden hiçbir bedbaht mazlum görülemeyecektir. Bunların özürler dilenerek, hürmet ve hayranlıkla yad ettiğimiz evladı Kerbela’dan addedilmesi hakarettir.

ESNAF VE CEMEVİ ZİYARETİ İPTAL

Bahçeli'nin Tunceli ziyaretinde esnafı ve cemevini ziyaret etmesi bekleniyordu. Fakat cemevi yetkililerin olumsuz tavrı ve esnafın kepenk kapatması nedeniyle Bahçeli'nin programında son dakika değişikliğine gidildi.

Devlet Bahçeli Tunceli'de. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Dersim tartışması sonrasında Bahçeli'yi eleştirirken "Bu sözlerini Tunceli'de de söyleyebilir misin?" sözleri üzerine kente gitmeye karar veren Bahçeli'nin ilk durağı valilik olacak. Programa göre daha sonra Cuma namazını kılması sonrasında esnaf ve cemevini ziyare etmesi bekleniyordu.

Ancak son iki programda değişikliğe gidildi. Esnaf ziyareti ve cemevine yapacağı ziyaret MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin programından çıkarıldı.

CEMEVİ YETKİLİLERİ İSTEMEDİ

Cemevi yetkilileri cenaze olduğunu ayrıca cemevinin siyasete alet edilmesini istemedilerini söyledi.

ESNAF KEPENK KAPATTI

Ayrıca şehir merkezinde grupların toplanması ve esnafın kepenklerini kapatması nedeniyle esnaf ziyareti de Bahçeli'nin programından çıkarıldı.