26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Bakan Fikri Işık: CHP iktidar umudunu kaybetti

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, 24 TV canlı yayınına katıldı. Işık, Erdoğan'ın yemin töreni öncesi CHP'lilerin iç tüzük fırlatma provokasyonuna tepki göstererek 'CHP iktidar umudunu kaybetti' dedi.

28 Ağustos 2014 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
İşte Fikri Işık'ın açıklamalarından satır başları: 
 
3 AÇIDAN 'TARİHİ BİR GÜN' BAŞLIĞINI HAK EDİYOR 
 
Bugün, 3 açıdan tarihi bir gün başlığını çok hak ediyor. Bunlardan biri Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olarak seçilmesi. İkincisi, halkın doğrudan seçtiği ilk Cumhurbaşkanı olması. Üçüncüsü de 'muhtar bile olamaz' denilen kişinin bugün Reis-i Cumhur olması.
  
CUMHURBAŞKANLIĞI MAKAMINA SAYGISIZLIK
 
Öncelikle hareketin kendisi çok saygısızca. Cumhurbaşkanlığı makamına saygısızlık yaptı CHP ve bu çok vahim birşey. Cumhurbaşkanı ülkenin ve devletin birliğini temsil eder. Cumhurbaşkanının isminden çok makamına yapılan bir saygısızlık bu. 
 
İkincisi, millete saygısızlık. Siz halkın % 52 oyla seçtiği kişiye bu saysızılığı yaptınız. CHP kendisi de aday çıkardı ve bu yüzden 'Biz meclisi boykot ediyoruz çünkü aday çıkarmadık' deme şansı da yok. 
 
Her yönüyle demokratik bir seçim yaşadık. Aday göstermişsin, adayını 14 parti desteklemiş ve 14 partinin desteklediği aday yüzde 39, AK Partinin gösterdiği aday ise yüzde 52 oy almış. Sen çok açık bir saygısızlık yapıyorsun.
  
Üçüncüsü, TBMM'ye karşı çok büyük bir saygısızlık bu. Milli iradenin tecelli ettiği yere yapılan bir saygısızlık. Bir diğeri de tabi Türkiye'nin geleneğine yapılmış bir saygısızlık. CHP'nin bu yaptığı saygısızlık kesinlikle kabul edilemez ama neden böyle bir hareket yaptığı sorusu belki de daha anlamlı..  
 
CHP’nin böyle bir hareket yapmasının bence psikolojik alt yapısında CHP’nin iktidar olma umudunu kesmesi var. Bir insan eğer gelecekten ümidini keserse o insan her şeyi yapar. 
 
CHP İKTİDAR OLMAKTAN UMUDUNU KESMİŞ 
 
Eğer bir partide iktidar olmaktan umudunu kesmişse o partiden her türlü irrasyonel davranışı bekleyebilirsiniz. Bugün CHP yaptığı bu hareketle sadece bir harekât yapmış olmakla kalmadı. Başta kendi tabanı olmak üzere bütün Türkiye’ye ben Türkiye’de iktidar olmak istemiyorum, beş yıl sonra ki Cumhurbaşkanlığı seçiminde de bugünden havlu attım demiş oldu.
 
CHP’de bugün ki harekât büyük iç tartışmalar getirecekti. Sizin millete saygınız varsa milletin seçtiğine de saygınız olacak.
 
CHP’de değişim yok mu? 
 
CHP KİMLİK BUNALIMI YAŞIYOR 
 
CHP şu anda bir kimlik bunalımı yaşıyor. Kimlik bunalımının getirdiği ciddi kafa karışıklığı var. Bu kafa karışıklığının tabi bir sonucu mantaliteyi değiştirmek yerine aktörleri değiştirerek sonuç almak istiyor. Aktör değiştirerek sonuç alamazsınız. Önce mantaliteyi değiştireceksiniz. Milletle aranızda güçlü bir köprü olmalı, bir gönül köprüsü kurmak durumundasınız. 
 
İki tane muhafazakâr camiada tanınan ismi partinize davet ediyorsunuz. Aynı gün Türkiye Cumhuriyetinin Cumhurbaşkanına çok nezaketsiz saygısız bir harekât yapıyorsunuz. Bu ciddi bir kafa karışıklığının göstergesi değil mi?  
 
CHP kimlik bunalımı yaşıyor. CHP’nin içerisinden derinden yürüyen en önemli tartışmalardan biri de budur. 
 
CHP muhafazakâr camiaya açılmak istiyorsa, Önce bunu fikri bazda olgunlaştırmalı. Aktörler transfer ederek muhafazakâr camianın oyuna talip olmak mümkün olmaz. 
 
BUGÜN ALTIN BİR FIRSATTI CHP İÇİN 
 
Bugün altın bir fırsattı CHP için, evet biz mücadele ettik, ama halkın iradesi ortaya çıktı. Recep Tayyip Erdoğan 12. Cumhurbaşkanı olarak seçildi. Biz bunu kabul ediyoruz bugün gelip mecliste yenin törenine katılacağız deseydi CHP İnanın CHP’yi büyüten bir hareket yapmış olurdu. CHP bunu tercih etmedi belli ki onlar Kongrelerinin hesabını yapıyorlar