25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Bakan'dan o eylemciye jest!

Bakan Ayşenur İslam'ın konuştuğu anda soru sormak istediğini söylemesi üzerine dışarı çıkartılan genç kadın Bakanlığa davet edildi.

26 Kasım 2014 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Bakan'dan o eylemciye jest!
KADEM'in Adalet ve Kadın Zirvesi'nin açılışında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam'ın konuşmasını bölüp soru sormak isteyen Fikriye Yılmazbakanlıkta ağırlanacak.
 
Konu ile ilgili eleştirilere cevap veren Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Çiğdem Erdoğan Atabek, Haber7'ye yaptığı açıklamalarda, "Bakanımız konuştuğu sırada soru sormak isteyen hanımefendi ve yanındaki arkadaşını Bakanlığa davet ettik. Sayın Bakanımız Ayşenur İslam Hanımefendi ile birlikte bu arkadaşlarla ayrıntılı konuşup, sorularını cevaplandıracağız, sıkıntılarını dinleyeceğiz." ifadelerini kullandı.
 
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı KADEM (Kadın ve Demokrasi Derneği) toplantısında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam kürsüde konuşurken el kaldırıp, "Size bir soru sormak istiyorum" diyen Fikriye Yılmaz'ın Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyesi olduğu anlaşıldı. 
 
Yanındaki arkadaşıyla birlikte korumalar tarafından salon dışına çıkarılan Yılmaz'ın sormak isteği soru Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu tarafından duyuruldu.
 
İŞTE O SORULAR
 
Açıklamada üyelerinin sormak istedikleri sorular şu şekilde sıralandı:
 
2014 yılında kaç kadın öldürüldü?
 
Kadın Bakanlığı neden kurulmuyor?
 
İstanbul Sözleşmesi hükümleri neden uygulanmıyor?
 
6284 sayılı koruma kanunu hükümleri neden uygulanmıyor?
 
Kaynak : Haber7