19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Barış için partimin değil gönlümün sesini dinledim

Diyarbakır’a 190 kişi ile ‘barış çıkarması’ yapan CHP’li İzmir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Sıkıntılar barış ile bitirilmeli. Ge-nel Başkan genel politikaları belirler, ben gönlümü rehber yaptım” dedi. Kocaoğlu ‘64. Akil İnsan’ yakıştırmasına da teşekkür etti.

Şeyhmus Çakan/Diyarbakır24 Mayıs 2013 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Barış için partimin değil gönlümün sesini dinledim

Akan kanın durması için başlatılan Çözüm Sürecinde herkesin elini taşın altına koyduğu dönemde en anlamlı işbirliği İzmir ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyeleri arasında gerçekleşti. Süreç başlangıcında kardeşlik çerçevesinde İzmir’i ziyaret eden Diyarbakır heyetinin ziyaretine karşılık, aralarında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Aziz Kocaoğlu’nun başkanlık ettiği 190 kişilik bir heyet Diyarbakır’a ‘barış çıkarması’ yaptı. Partisinin aksine çözüm sürecine destek veren CHP’li Aziz Kocaoğlu “Genel politikaları genel başkan yapar. Belediye başkanı yerel politikalara bakar. Ben gönlümü rehber olarak kullanıyorum. Yerel yönetimlerin kuracağı kardeşlik bağı ve ilişkiler ile barışın kalıcı hale getirilmesini sağlayabiliriz “ dedi.Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir heyeti kırmızı güllerle karşıladı. İzmir’den gelen 190 kişiyi havaalanında Belediye Başkanı Osman Baydemir çiçeklerle karşıladı. Baydemir ve Kocaoğlu Gazi Caddesinde esnafla da konuştu.

90 gündür cenaze gelmiyor

Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir, “Bu salonda hem asker hem gerilla anneleri vardır. İnşallah bu coğrafyada artık anneler gözyaşı dökmeyecektir. Bu ziyaret aynı zamanda İzmir ve Diyarbakır arasında kalpler arasında bir dostluk, barış ve kardeşlik köprüsünün kurulmasına vesile olur. 90 gündür Diyarbakır’a cenaze gelmemiştir, Diyarbakır’da başka yere cenaze gitmemiştir. Bu bizim için büyük bir mutluluktur”dedi.

‘64. Akil insan’ için teşekkür

İzmir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da, “Türkiye’nin geçmişte yaşadığı sıkıntılarını çözüm süreci ile birlikte barış ile bitirmesini istiyoruz. Esas politikalar Ankara’da yapılır ama yerel yönetimlerin çok büyük görevi vardır” dedi. Kocaoğlu,  “Bu buluşma ile ilgili bazı kesimlerde oluşan homurtuyu biz de duyduk. Olabilir. Bir Milletvekilinin bu ziyaret için beni ‘64’üncü akil insan’ olarak değerlendirmesi içinde kendisine teşekkür ediyorum” dedi.

Sayın valim sizi almaya geldik

Başkan Kocaoğlu ve beraberindeki heyet İzmir’e atanan Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak’ı makamında ziyaret etti. Kocaoğlu, Vali Toprak’a “Size almaya geldik”diyerek makama geçti. Vali Toprak, “Çözüm süreci ile birlikte Turizm ve iş dünyasında da bir hareketlenme oldu. Çözüm süreci ile birlikte Diyarbakır kabuğunu kırmak üzeredir” diye konuştu.