25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Fadime Özkan, Akil İnsanlar toplantısına dair izlenimlerini anlattı

Akil İnsanlar Heyeti Üyesi ve Star Gazetesi Yazarı Fadime Özkan, 24 canlı yayınında Moderatör Yasin Erçağlayan'ın sorularını yanıtladı.

20 Ekim 2014 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Fadime Özkan, Akil İnsanlar toplantısına dair izlenimlerini anlattı
Fadime Özkan'ın toplantıya dair izlenimlerinden satır başları:
 
 
HERKES İSTEDİĞİ KADAR KONUŞTU.. UZUN VE ÖZGÜR BİR TOPLANTIYDI
 
 
Uzun ve özgür bir toplantıydı. Sayın Başbakan bir açılış konuşması yaptı. Toplantıya katılan bütün heyet üyeleri her ne kadar 5'er dakikalık bir konuşma süresi üzerinde anlaşılmış olmasına rağmen bu süreler 10,15 dakikalara çıktı hatta 20 dakika konuşan bile oldu. Herkesin bu konuda söylemek istediği çok şey vardı. Başbakan'da bu konuda bir kısıtlama getirmedi. Herkes konuşmak istediği kadar konuştu. Başbakan ve orada bulunan Bakanlar da çok büyük bir dikkatle dinledi. Herkesin istediği ölçüde konuşma arzusundan kaynaklanan bir zaman yayılımı oldu.
 
 
BU NOKTAYA NASIL GELİNDİĞİ DEĞERLENDİRİLDİ
 
Herkes konuştuktan sonra sayın Başbakan hem yapılan değerlendirmeler üzerine kendisi bir değerlendirme yaptı, hem de aslında bu noktaya nasıl gelindi, Kobani olayları, 6-7 Ekim olayları nasıl bir sürecin sonunda ortaya çıktı bunu anlattı ve bizlerle paylaştığı bazı bilgiler oldu. 
 
 
BAŞBAKAN BİZLERE UMUT AŞILADI
 
Başbakan bizlere, "Biz herşeyin farkındayız.. Kandili kimlerin ziyaret ettiğini biliyoruz. Kimlerin, kimlerin etkisi altında kaldığını biliyoruz ama biz bu konuda çok kararlıyız, gerekli tüm tedbirlerimizi aldık ve herşey için hazırlıklıyız ama biz bu süreci yürüteceğiz. Sürece dair umutsuz değiliz, sizler de umutsuz olmayın.." diyerek salona girerken duygusal anlamda daha kırılgan bir hissiyata sahip olan pek çok akil'e de umut aşıladı. Hem meselenin ne kadar tarih ve coğrafya bilinci ile ilgili olduğunu ama aynı zamanda bütün bu coğrafyadaki jeopolitikayla da ilgili olduğunu çok güzel bir şekild anlattı.