16 Mayıs 2024 Perşembe / 9 Zilkade 1445

Başbakan Erdoğan: 'Neden olmasın'

Yunanistan Başbakanı Samaras’la görüşmesinden sonra Atina’da cami kararının Yunan parlamentosundan geçtiğini belirten Erdoğan, “Kendisine ‘Siz yapmak zorunda değilsiniz. Biz de yapabiliriz’ dedik” ifadesini kullandı. Erdoğan Heybeliada Ruhban Okulu açılabilir mi? sorusuna “Neden olmasın” şeklinde cevap verdi. Öte yandan Samaras 5 Mart’ta Türkiye’ye geliyor.

30 Ocak 2013 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Başbakan Erdoğan: 'Neden olmasın'
Katar’da, uluslararası ralli şampiyonları Burcu Çetinkaya ve Yardımcı Pilot Özlem Akgüç’le sohbet eden Başbakan Erdoğan, eşi Emine Erdoğan’ın sürat konusunda kendisini ürküttüğünü söyledi. Erdoğan’ın “Eskiden sürat yapardım” sözleri üzerine Emine Erdoğan “Artık siyasette ralli yapıyor” karşılığını verdi. Çetinkaya ve Öktem, “Suriye İçin Bir Ekmek Bir Battaniye’ kampanyasının afişlerini araçlarına yapıştırdı.

Ortadoğu Ralli Şampiyonası’nın Katar’da düzenlenen birinci ayağını kazanan Türk ralliciler Burcu Çetinkaya ve Özlem Akgüç, yarış arabalarıyla birlikte Başbakan’ı karşıladı. Görüşmede Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, rallici bayanlardan araç ve yarışlar hakkında bilgi aldı. Burcu Çetinkaya, yarışta takla attıklarını ve 5 lastiği değiştirdiklerini belirterek, ‘’Suriye’ye destek için yarıştık, bütün zorluklara rağmen yarışı tamamladık’’ dedi. Yardımcı Pilot Özlem Akgüç’ün, araç üzerinde bulunan Başbakanlığın ‘’Suriye İçin Bir Ekmek Bir Battaniye’’ yardım kampanyasının afişlerini ve aracın ön camındaki Arapça yazılmış besmeleyi göstererek ‘’Bismillahirrahmanirrahim diye başlıyor, el ele veriyoruz. Allah’ın izniyle kazanıyoruz’’ ifadelerini kullandı. Ralliye ilgisinin olup olmadığının sorulması üzerine de Erdoğan ‘’Yok. Artık o kadar riskli işlere girmiyorum’’ dedi. Erdoğan’ın bu sözleri üzerine eşi Emine Erdoğan da ‘’Başbakan artık siyasette ralli yapıyor’’ değerlendirmesinde bulundu. Erdoğan da eşi Emine Erdoğan’ın sürat konusunda kendisini ürküttüğünü ifade ederek ‘’Eskiden sürat yapardım, artık yapmıyorum. Korumaların arkasından 110-120 öyle gidiyoruz’’ dedi. Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan rallici bayanlarla kampanyanın afişi önünde fotoğraf çektirdi.

BİZ YAPARIZ

Yunanistan Başbakanı Samaras ile görüşen Başbakan Erdoğan, “Atina’da yapılacak camii ile ilgili düzenlemenin parlamentodan çıktığını söyledi. Erdoğan, “Samaras’a siz yapmak zorunda değilsiniz. Biz yaparız” dediğini aktardı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Antonis Samaras’a, imarıyla ilgili müsaade edilmesi halinde Atina’ya camiyi kendilerinin yaptırabileceğini belirterek, ‘’Yeter ki Atina’ya bu turizmde vesaire gelen Müslümanlar orada ibadet edebilecekleri bir yer kendilerine bulabilsinler dedik. Sayın Samaras olumlu bir yaklaşım gösterdi. Zaten Parlamento’dan da geçtiğini söylediler. Yani bu tür adımların karşılıklı iyi niyet anlayışıyla çözülebileceği noktasında bir mutabakatımız oldu’’ dedi. Erdoğan, kaldığı otelden ayrılırken, görüşmeye ilişkin gazetecilere açıklamalarda bulundu. Doha’da Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Hamad Bin Casim bin Cabir es-Sani ve Katar Emiri Şeyh Hamad bin Halife es-Sani ile yaptığı ikili ve heyetlerarası görüşmelerde Türkiye-Katar arasındaki ikili ilişkilerin gözden geçirme fırsatı bulduklarını söyledi.

Bahçeli’nin niyetini bilemem

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bir gazetecinin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin ‘’İdris Naim Şahin İmralı sürecine kurban gitti’’ sözlerini hatırlatması üzerine, şunları söyledi: “Şimdi ben Sayın Bahçeli’nin ne dediğini bilmiyorum. Herhalde bu tür tasarruflar Sayın Bahçeli’nin elinde değil. Bu tür tasarruflar ülkenin Başbakanı kimse, ülkenin Başbakanı kalkar Sayın Cumhurbaşkanına teklifini yapar. Sayın Bahçeli eğer niyet okuyuculuğa başlamışsa bunu bilemem.’’

Ruhban Okulu neden olmasın

Batı Trakya’daki sorunların Samaras ile değerlendirildiğini anlatan Erdoğan, ‘’Batı Trakya’daki sorunların yanında yine yetimhanenin bir çevre enstitüsü olarak yapılmasına yönelik değerlendirmemiz oldu. 5 Mart’ta Ankara’da üst düzeyli istişare konsey toplantısını yapacağız ve bu toplantıya kendileriyle de ‘öne sürdüğümüz bu başlıklar noktasında daha hazırlıklı olarak gelip, bunu neticeye bağlayalım’ şeklinde mutabakatımız oldu” dedi. Erdoğan, ‘’Heybeliada’da da bunu bekliyor musunuz’’ sorusuna ‘’Olabilir, niye olmasın’’ karşılığını verdi.