1 Mayıs 2024 Çarşamba / 23 Sevval 1445

Başbakan Erdoğan o olayı anlattı: Arkadaşımın 12-13 yaşlarındaki iki çocuğu...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada internet yasasına ilişkin eleştirilere bir çalışma arkadaşının çocuğunun başına gelenleri anlatarak cevap verdi.

18 Şubat 2014 Salı 07:00 - Güncelleme:
Başbakan Erdoğan o olayı anlattı: Arkadaşımın 12-13 yaşlarındaki iki çocuğu...
Erdoğan internet yasasıyla ilgili yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"İnternet ve bilgisayar uygun şekilde kullanılmazsa, denetim altında olmazsa, yararlı bir araç olmaktan, eğitim aracı olmaktan çıkıyor çok acı sonuçları olan bir tehlikeye dönüşebiliyor.

ABD’de bu tehdidi önlemene dönük çok sıkı tedbirler var. Avrupa’da düzenlemeler var. Burada internetin nasıl bir tehdit olduğu görülmesi açısından bir çalışma arkadaşımızın çocuklarının başına geleni anlatmak istiyorum.

12-13 yaşlarındaki iki çocuk, internette gezinirken, karşılarına bir ekran görüntüsü çıkıyor. Ekran görüntüsünde çocuklardan birinin resmi var. Bilgisayarın kamerasından çekilmiş. Bilgisayara girmiş, kamerasını kontrol altına almış evin içindeki görüntüyü çekmiş. Sonra bir sayfaya yerleştiriyor. Sizi tanıyoruz, sizi biliyoruz, adresiniz elimizde, biz polisiz jandarmayız diyerek Jandarma’nın MİT’in logolarını sayfaya yerleştirerek, hesaba para yatırmaları isteniyor. İnanın bir çocuk, korkuyla kendilerine ekrandan emredileni yapıyorlar. Bizim arkadaşımızın çocukları korkuyla ağlayarak babalarını arıyorlar. İşte bu internette yapılan belki de en basit dolandırıcılık şeklidir."