25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Başbakan Erdoğan'dan Bülent Arınç açıklaması

Başbakan Erdoğan, “Üniversiteli kız ve erkek öğrenciler birarada kalamaz” sözlerinin farklı yönlere çekildiğini belirterek, “Konuyu fuhuşa, zinaya, evlere paldır küldür girmeye kadar getirdiler” dedi. Erdoğan, tekrar tekrar bu konuda açıklama yapmanın anlamı olmadığını belirterek, “Açıklamayı ailelerin şikayetleri üzerine yaptım. Konuyu nerelere getirdiler” diye konuştu.

Yusuf Ziya Cömert/Varşova9 Kasım 2013 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Başbakan Erdoğan'dan Bülent Arınç açıklaması

BAŞBAKAN ERDOĞAN: ANNE VE BABALARIN ŞİKAYETLERİNİ DİLE GETİRDİM

Başbakan Erdoğan, Finlandiya, İsveç ve Polonya gezisine katılan bazı gazetelerin Genel Yayın Yönetmenleri ile biraraya geldi. Gündeme ilişkin soruları cevaplandıran Erdoğan, Avrupa Muhafazakar ve Reformcu Partiler Birliği kurucu üyesi olduklarını söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Üniversiteli kız ve erkek öğrencilerin aynı evde kalmalarına müsade edilemez. Anneler babalar feryat ediyor, ‘devlet nerede’ diye. Devletin burada olduğunu anlatmak için bu adımlar atılmaktadır” sözleri ile alevlenen öğrenci evleri tartışmasına açıklık getirdi. “Konuyu fuhuşa, zinaya, evlere paldır küldür girmeye kadar getirdiler” diyen Başbakan Erdoğan, “Ailelerin şikayetleri üzerine bir açıklama yaptık, konuyu nerelere getirdiler” şeklinde konuştu. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın açıklamalarına değinen Başbakan Erdoğan, “Partinin genel başkanı ve hükümetin başbakanı benim varsa herhangi bir sıkıntı kendi aramızda görüşürüz” dedi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğn, Finlandiya, İsveç ve Polonya gezilerine katılan bazı gazetelerin Genel Yayın Yönetmenleri ile Varşova’da biraraya geldi. Gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplandıran Erdoğan’ın ifadeleri şöyle: 

-Öğrenci evleri tartışması

Ben açıklanacak herşeyi söyledim. Bu tür konuları bir ya da iki defa konuşulur. Sürekli aynı şeyleri söylemenin anlamı yok. Açıklamalarımı farklı yerlere çekmenin de bir anlamı yok. Konuyu fuhuşa, zinaya, evlere paldır küldür girmeye kadar getirdiler... Ailelerin şikayetleri üzerine bir açıklama yaptık, konuyu nerelere getirdiler...

-Arınç’ın açıklamaları

Yurt dışı seyahatindeyiz. Ülkenin bu ülkelerle yaptığı görüşmelerden nasıl bir fayda sağlayacağını konuşmalıyız. Benim bir arkadaşım veya hükümet sözcüm bir şey söylemiş, bu konuyu görüşeceğim mahal burası değil, sizler değilsiniz. Kendi aramızda görüşürüz. Bir sıkıntı varsa aramızda görüşürüz. Partinin genel başkanı ve hükümetin başbakanı benim varsa herhangi bir sıkıntı kendi aramızda görüşürüz. Gereğini gerektiği yerde ben yaparım. TV ile medya aracılığı ile yapmam, MYK’da Bakanlar Kurulu’nda görüşürüz...

-Adana’daki roket baskını

Roket mermilerinin kalıplarını Konya ve Adana’daki fabrikalara Suriyeli gruplar getirmiş. Paralarını da vermişler. Aslında o fabrikalar tarım aletleri üreticileri. Aslında o TIR’ın yakalanması Türkiye Cumhuriyeti’nin hassasiyetini gösterir. Türkiye’nin silah üreten resmi veya yarı-resmi silah üreticileri belli. Özeller de... Bunların satışları tamamen kayıt altında. Türkiye Cumhuriyeti hükümeti hiç bir terör örgütünün arkasında değildir. Türkiye güçleniyor. İçeride, dışarıda engellemeye çalışan güçler var. Sermaye, medya ve arkasında olan ülkeler var. Türkiye’yi terör örgütleriyle bağlantılı göstermeye çalışıyorlar. O silahların menşeylerine bakarlarsa kendi ülkelerine ait çıkar.

Adayları ard arda açıklamaya başlarız

Bu pazar 14 büyük şehrin temayül yoklamalarını alacağız. 30 büyük şehir bitmiş olacak. Kalan 51 ilin yoklaması da haftaya gelecek. Mutmain olduğumuz, kanaatimiz kesinleşen illerin adaylarını art arda açıklamaya başlarız.

Dinlemeye çalıştılar biz engelledik

Uluslararası camiada egemen güçler bunu hep yaptı. Hep dinlemeye çalıştılar. Biz de bu gelişmelere yönelik alt yapı çalışmalarına izin vermedik, engel olduk. Rahatsız oldular. Bu arada olanlar var. Artık uzay dinlemeleri var. MİT’in alt yapısı 10 yıl öncesi gibi değil. GES’İn MİT’e devriyle sonuç almaya başladık. Teknolojiyi daha iyi kullanır hale geldik.

Yeni Anayasa’da muhalefet samimi değil

CHP iadei ziyarette 4 parti bir arada olmazsa yokuz dedi. Zaten 4 parti uzlaşmış. İkisi kayış atıyorsa, biz çıkaralım demeliler. Dürüst değiller, samimi değiller. İki partinin gücü yeterli, 63 madde değil hepsini çıkaralım...

Türkiye ve Polonya ilişkilerin 600. yılını kutlayacak

Başbakan Erdoğan, Polonya ile ilişkilerin 600. yılı kutlamalarının 2014’te Cumhurbaşkanı Bronis?aw Komorowski’nin ziyareti sırasında başlayacağını söyledi. Polonya Başbakanı Donald Tusk ile ortak basın toplantısı düzenleyen Erdoğan, gelecek yıl Polonya ile diplomatik ilişkilerin kurulmasının 600. yılını kutlayacaklarını söyledi. Cumhurbaşkanı Komorovski’nin 2014 yılının Mart ayındaki ziyaretiyle kutlamaların başlayacağını ifade eden Erdoğan, bu etkinliklerin iki ülke halkları arasında farklı gelişmelere vesile olacağını dile getirdi. İki ülke arasındaki ticaret hacmini 5 milyar dolardan 10 milyara çıkarmayı hedeflediklerini dile getiren Erdoğan, bunun için işadamlarına çağrı yaptı. Erdoğan, 2 bine yakın Türk öğrencin Polonya’daki üniversitelerde eğitim gördüğünü de belirtti.

AB çifte standartlı sözünü tutmuyor

Başbakan Erdoğan “Verilen sözlerin tutulmamış olması ve çifte standartlar Türkiye kamuoyunda Avrupa Birliği’ne olan inancı zayıflattı. AB stratejik muhasebesini yapmalıdır” dedi.

Başbakan Erdoğan ve Polonya Başbakanı Donald Tusk, ortak basın toplantısı düzenledi. Polonya’nın AB konusunda Türkiye’ye verdiği desteğe değinen Erdoğan, “AB üyeliği için Polonya’yı hep yanımızda gördük. Aramızdaki ticaret hacmimizi10 milyar dolara çıkarmalıyız” diye konuştu.

THY’nin Varşova seferleri

Polonya’dan Türkiye’ye yılda 500 bin civarında turist geldiğine dikkati çeken Erdoğan, “Türkiye, Polonya halkı için önemli bir destinasyon. İstiyoruz ki Türk halkı için de Polonya böyle bir destinasyon oluştursun. Türk Hava Yollarımızın Varşova’ya hafta da 4 gün değil, en az 7 sefer vermesi çok önemli bir yatırım olacak” dedi.

Reformlar halkımız için

Polonya’da katıldığı “Türkiye-AB İlişkileri” konulu konferansta da konuşan Başbakan şunları söyledi: “Verilen sözlerin tutulmamış olması ve çifte standartlar Türkiye kamuoyunun AB’ye inancını azaltıyor. 2004’teki yüzde 70 destek yüzde 35’e düştü. Engellere rağmen, sabırla süreci götürüyoruz. Sadece müktesebata uyum için değil, ülkemiz için, milletimiz için, geleceğimiz için reformlarımızı yapıyoruz. AB, stratejik muhasebesini yapmalıdır. Türkiye’nin içinde yer almadığı AB ise tekemmül etmemiş bir siyasi proje olarak kalacaktır. AB müktesebatı içinde hiçbir ülkenin güvenlik noktasında sıkıntı yaşamaması lazım. Güney Kıbrıs’ın kendi içinde böyle bir sorunu var, nasıl alıyorsunuz? Karar tamamen siyasi bir karar.”

NATO barışa destek olmalı

Konferansta Suriye konusuna da değinen Erdoğan, “BMGK’nın şu andaki yapısıyla insanlık, barışı yakalayamaz. Beş daimi üyenin tarih önünde çok büyük vebali, sorumluluğu var. Bu beş üye kararını verdiği anda Suriye’deki problem çözülür. Ama bu beş üye kararı vermediği için Suriye’deki problem çözülmüyor. NATO, dünya barışına destek vermelidir. Tek hedefi olmalı, insanlığın barışına desteğini vermelidir” ifadelerini kullandı.