20 Mayıs 2024 Pazartesi / 13 Zilkade 1445

Başbakan’a hakaret edenlere para verdi

Yüksel, İzmir Kordon’da oturup Başbakan’a hakaret eden bir grup eylemciye para verdi. Eylemciler parayı aldıktan sonra da hakarete devam ederken, Yüksel de onları alkışladı. Ayrıca CHP'li Hüseyin Aygün Adana'da komiserin şehit olmasıyla, Hatay'da hayatını kaybeden Abdullah Cömert'in intikamının alındığını söyledi.

10 Haziran 2013 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Başbakan’a hakaret edenlere para verdi

CHP İZMİR MİLLETVEKİLİ YÜKSEL’DEN SKANDAL DAVRANIŞ

GEZİ Parkı’nda başlayan eylemlerden siyasi rant çıkarma derdinde olan CHP’nin, gençleri hükümete karşı kışkırtma çabaları sürerken, CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel skandal bir girişime imza attı. İzmir Gündoğdu Meydanı’nda toplanan kalabalığı ziyaret eden Yüksel, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret eden eylemcilere para verdi. CHP’li bazı milletvekilleri de polise ağır küfür ve hakaretler etmişti.

Parayı aldı, devam etti

İzmir’deki Tasim eylemcilerini ziyaret ederek sohbet eden Yüksel, 1. Kordon’da oturan bir grubun yanına geldi. Gruptakiler, topluca ‘Param yok, pulum yok, sen Tayyip’e .... ziyanı yok’ diyerek vekile tabak uzattı. Grubu alkışlayan CHP Milletvekili Yüksel, daha sonra cebinden çıkardığı parayı Başbakan’a hakaret eden eylemcilere uzattı. Yüksel’le birlikte dolaşan bir kişi de aynı eylemcilere para verdi. Gruptakiler, parayı aldıktan sonra da hakaret içerikli slogana devam etti.

Batum’dan polise ağır hakaret

CHP Milletvekili Süheyl Batum, polis şiddetine karşı suç duyurusu yaptıklarını belirterek polislere hakaret etti. Batum “Suç duyurusuna bir şey söylemezlerse; Savcı, ‘efendim anlaşılmıyor’ derse ve bu rezilliği biz kendi içimizde çözemiyorsak, o zaman AİHM çözecek. Öyle çivili sopayla, tosuncuklarla, 5-6 tane ak itle biz bu çocuklarımızı, ak itlere dövdürtmeyiz” dedi.



Şehidin arkasından ‘oh’...

CHP Milletvekili Levent Gök de, Ankara’daki eylemde taş atan gruba müdahale eden polislere kameraların önünde küfür etmiş, ardından da özür açıklaması yapmıştı. İlk günden bu yana Babakan ve polislere yönelik ağır hakaretlerin yer aldığı twittler atan CHP Milletvekili Hüseyin Aygün, son olarak Adana’da komiserin şehit olmasıyla, Hatay’daki gösterilerde hayatını kaybeden Abdullah Cömert’in intikamının alındığını yazdı. Sonra da “Bunu hesabıma girenler attı” dedi.