20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Başbakan'dan Şırnak'ta çok özel iftar

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından gerçekleştirilecek Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı'nın ardından verilecek iftara, 28 Aralık 2011 tarihinde Uludere'de meydana gelen olayda hayatını kaybeden 34 kişinin bazı yakınları ile köy muhtarları da katılacak.

AA26 Temmuz 2013 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Başbakan'dan Şırnak'ta çok özel iftar
Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı, Başbakan Erdoğan ile Enerji ve Tabbi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'in katılacağı törenle açılacak.

Açılışın ardından Başbakan Erdoğan ve bakanların katılacağı iftara, Uludere'de 28 Aralık 2011 tarihinde meydana gelen olayda hayatını kaybeden 34 kişinin yakınları ile muhtarlar da Şırnak Valiliği tarafından davet edildi. İftara, bu olayda hayatını kaybedenlerin bazı yakınları ile muhtarlar da katılacak.

Ortasu Köyü Muhtarı Haşim Encü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Şırnak'a havalimanı yapılmasından memnuniyet duyduklarını belirterek, en büyük yatırımın barış süreci olduğunu söyledi.

- "Elçi yaşasaydı da bu süreci ve bu günleri görseydi"

Uludere olayının acısını ilk günkü gibi yaşadıklarını ifade eden Encü, faillerin bulunmasını istediklerini belirtti. Encü, "Çözüm süreci Türkiye'nin geneli için çok önemli. Başbakan çözüm sürecinin ustasıdır. Başbakan olmasa kim cesaret edecekti böyle bir adımın atılmasına. Bu süreç başarılı olur demokrasi gelişirse 34 kişinin ölümüne neden olan olayın failleri de cezalandırılacaktır" diye konuştu.

Havalimanına Şerafettin Elçi'nin isminin verilmesinden mutluluk duyduklarını anlatan Encü, açılışa tüm Şırnaklıların katılması gerektiğini belirtti. Elçi'nin barışı isteyen bir Kürt siyasetçi olduğunu vurgulayan Encü, "Keşke sayın Elçi yaşasaydı da bu süreci ve bugünleri görseydi. Ne yazık ki göremedi" dedi.

Açılıştan sonra verilecek iftara da davet edildiklerini vurgulayan Encü, şöyle dedi: "Yemeğe iki köyden katılım olacak. Şerafettin Elçi'nin hatırı var. Biz çözüm sürecini destekliyoruz. Çünkü en fazla sıkıntıyı bu bölge insanı gördü. Örgütten de askerden de zulüm ve baskı gördük. Bu nedenle barışı en çok isteyen bu bölge. Çözüm ve barış olsun, biz de yakınlarımızı kaybettiğimiz olayın faillerinin cezalandırıldığını görelim istiyoruz."