19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Başörtülü anneye saldırının görüntü kayıtları mercek altında

1 Haziran akşamı 6 aylık bebeğiyle, Gezi Parkı protestocusu bir grubun saldırısına uğrayan Z.D ile ilgili soruşturma derinleşiyor. Savcılık bölgedeki mobese kayıtlarını incelemeye alırken, şüphelileri belirlemek için DNA testi de yapacak.

Kemal Gümüş/İstanbul14 Haziran 2013 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Başörtülü anneye saldırının görüntü kayıtları mercek altında

Taksim Gezi Parkı’ndaki çevre düzenlemesini bahane ederek taşkınlık çıkaran grubun, Kabataş’ta 6 aylık bebeği ile birlikte saldırdıkları Z.D ile ilgili soruşturma derinleştiriliyor. Cumhuriyet Savcısı Rasim Işıkaltın’ın yürüttüğü soruşturmada olayın meydana geldiği Kabataş’ta tüm mobese ve güvenlik kamera kayıtlarının incelemeye alındığı öğrenildi. Savcı Işıkaltın, Z.D’nin olay anında üzerinde bulunan kıyafetleri ve çocuk arabasında DNA örnekleri de arayacak.

Bütün deliller toplanıyor

Başbakan Erdoğan’ın, “Bir yakınımın gelini yerlerde sürüklendi” ifadeleriyle duyurduğu, Bahçelievler Belediye Başkanının gelini olan Z.D.’nin yaşadıkları yargıya taşındı. Olayla ilgili bütün ayrıntıları inceleyen savcılık, ilk olarak olayın geçtiği bölgede bulunan kameraları ve mobese kayıtlarını incelemeye aldı. Soruşturmayı yürüten Savcı Rasim Işıkaltın, Z.D’ye yönelik saldırının meydana geldiği Kabataş başta olmak üzere Taksim’den, Kabataş ve Beşiktaş’a kadar bölgedeki tüm mobese kayıtlarını incelemeye aldı. 

Saldırı sebebi başörtüsü

Z.D’nin savcıya verdiği ifade doğrultusunda saldırganların kimlik tespiti yapılacak. Savcılık ayrıca, olay sırasında Z.D’nin üzerinde bulunan kıyafetlerden, şüphelilerin DNA verilerine ulaşmaya çalışacak. Z.D. ifadesinde, olay sırasında Kabataş’ta bulunduğunu, saldırganların başörtüsü nedeniyle hakaret ettiğini söyledi.

1 HAZİRAN’DA SALDIRIYA UĞRADI

 

Z.D. ifadesinde, olay sırasında Kabataş’ta bulunduğunu, o sırada karşıdan bir grubun geldiğini ve saldırganların kendisine başörtüsü nedeniyle hakaret ettiğini söyledi. Saldırganların, “Başımıza ne geldiyse bundan geldi” dediğini belirten Z.D., saldırganların kendisine tekme attığını ve bunun sonucunda vücudunun bir çok yerinde  morluklar oluştuğunu belirtti. Z.D. ayrıca, üç göstericinin üst kısımlarının çıplak olduğunu ve kendisini taciz ettiklerini belirtti. Olayla ilgili aldığı darp raporunu da savcılığa teslim eden Z.D. saldırganların hakaret, darp ve cinsel saldırı suçlarından yargılanmalarını istedi.