24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

Bozdağ’a Hacıbektaş’ta saldırı planlı, organize bir eylem çıktı

Başbakan Yardımcısı Bozdağ’a yönelik provokasyon aydınlanıyor. Saldırı öncesi CHP’li Özbolat’ın sekreteri Arzu Karadağ’ın ablası ile eylemi konuştuğu tespit edilen Satı’nın konuşma kayıtları, saldırgan CHP’ye ait araçla korakola götürülürken silindi.

Tahir Alperen/Ankara18 Ağustos 2013 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Bozdağ’a Hacıbektaş’ta saldırı  planlı, organize bir eylem çıktı

SALDIRGAN HÜSEYİN SATI’NIN CHP’Lİ VEKİLLERE YAKIN İSİMLERLE İRTİBATI BELİRLENDİ

Hacıbektaş-ı  Veli’yi Anma Etkinlikleri’nde Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’a yönelik yumruklu saldırının önceden planlandığı anlaşıldı. Bozdağ’a yönelik yumruklu saldırının faili Hüseyin Satı’nın eylemden önce CHP Maraş Milletvekili Durdu Özbolat’ın sekreteri Arzu Karadağ’ın ablası Aylin Karadağ ile eylem hakkında konuştuğu tespit edildi. Bozdağ’a saldıran Satı’yı olay yerinden CHP’ye kayıtlı bir araçla karakola götüren CHP’lilerin polisin talebine rağmen şahsın cep telefonunu uzun bir süre teslim etmedikleri öğrenilirken daha sonra teslim edilen telefonda gelen giden aramalara ilişkin kayıtların silindiği belirtildi.

CHP plakalı araçla götürüldü

Bekir Bozdağ’a yapılan saldırıdaki CHP parmağı olay sonrası ortaya çıkarken, olayın şu şekilde gerçekleştiği rapor edildi. Satı, saldırının ardından CHP’liler tarafından polise teslim edilmeyerek parti genel merkezine ait 06 CHP 04 plakalı Audi marka bir araçla normal vatandaş gibi karakola götürüldü. Karakola götürülen saldırganın cep telefonu ise CHP’liler tarafından polise teslim edilmedi.

Arama kayıtları silindi

CHP plakalı araçla karakola götürülen ardından yolda telefonu alınan ve polise teslim edilmeyen Satı’nın cep telefonunda bulunan gelen ve giden aramalara ilişkin kayıtların silindiği tespit edildi. Olayın hemen ardından teslim edilmeyen telefondaki kayıtlara ilişkin savcılık sorgusunda da konuşmayan Satı’nın avukat eliğinde alınan  emniyetteki ifadesi sırasında da susma hakkını kullandığı ve bilgi vermediği ifade edildi.

Alınan bilgilere göre, Bekir Bozdağ’a yönelik yumruklu saldırının önceden planlandığı anlaşıldı.

Eylemi önceden bilen isim

Hüseyin Satı’nın eylemden önce, CHP Maraş Milletvekili Durdu Özbolat’ın sekreteri Arzu Karadağ’ın ablası Aylin Karadağ’a yapacağı eylem hakkında bilgi verdiği ifade edildi. Saldırının ardından arkadaşı Satı’dan haber alamayan Aylin Karadağ’ın ise Facebook’tan “Hüseyin; ulaş bana merak ediyorum seni, kararlıydı yapmaya, yapma dedim dinlemedi” şeklinde paylaşımda bulunduğu kaydedildi.

CHP’li vekil tweet’i sildi

Saldırı sonrası “Hacı Bektaşi Veli anma etkinliklerinde yaka paça gözaltına alınan gazeteciyle beraber emniyetteyiz” şeklinde şahsına ait sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından tweet atan CHP Ankara Milletvekili Gökhan Günaydın’ın, daha sonra bu paylaşımı sildiği tespit edildi.

Çıkışı saldırı günü verilmiş

Bozdağ’a saldırı girişiminde bulunan Satı’nın 1 Nisan 2012’de Gaziantep merkezli bir firma olan Kürşat Özel Güvenlik Şirketi tarafından işe alındığı, ardından CHP’li Maraş Pazarcık Belediyesi’nde fotoğrafçı olarak göreve başladığı ortaya çıktı. Saldırganın, etkinlik gününden önce 7 Ağustos’ta belediyedeki işinden çıkarıldığı  işten ayrıldığına dair resmi bildiri-   nin saldırı günü SGK’ya bildirildiği öğrenildi.

CHP yöneticilerinin saldırganı alnından öpmedikleri kaldı

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, saldırı girişimiyle ilgili, dün de şu değerlendirmelerde bulundu: 

SALDIRIDAN DAHA ÇOK

CHP vekiller Gökhan Günaydın, Umut Oran ve Durdu Özpolat’ın şahsıma yumruk atan saldırgana sahip çıkması, yumruktan daha fazla canımı acıtmıştır.

KILIÇDAROĞLU SUSTU

Sayın Kılıçdaroğlu (CHP Genel Başkanı) konuşmasında bu saldırıyı dile getirmedi. Saldırıyı kınayan yaklaşımın içinde olmadı.

BELEDİYE KARTI

Saldırganın yakasında belediye tarafından verilmiş görevli kartı var. Hacı Bektaş’ta hiç kimsenin tanımadığı adama belediye görevli kartı veriyor. ‘Niye verdin’ diye sorduğumuzda sarı basın kartı olduğu için verildiğini söylüyorlar. Basın kartı yok.

ÖZBOLAT İSMİYLE SESLENDİ

CHP’li vekil Durdu Özbolat saldırının hemen ardından suçüstü yakalanan şahsın yanına giderek ismiyle hitap etti. Olacak şey mi?Arkasından bir doktor, ‘saldırganı dövdüler’ diye rapor verdi. Hukuki olarak olayın takipçisi olacağız.

KARDEŞİM HÂLÂ BELEDİYE ÇALIŞANI

Bozdağ'a saldıran Hüseyin Satı için savcılık 1 gün daha ek gözaltı kararı çıktı. Öte yandan olayın hemen ardından “Hüseyin Satı personelimizdi, ancak 20 gün önce psikolojik problemleri nedeniyle işten çıkardık” diyen Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi Belediye Başkanı CHP’li Kamil Dalkara’ya Satı’nın ablasından yalanlama geldi. Abla Elif Besun (45) “Kardeşim belediyeden iddia edildiği gibi ayrılmadı halen çalışıyor, izinli olarak geldi” dedi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, ise Bozdağ’a saldırıyı herkesten çok kendilerinin kınadığını savunarak “Bırakın şiddet yapanın alnını öpmeyi, o kişinin alnını karışlarım. Olayda, vatandaşla polisin karşı karşıya gelmemesi için çalıştık, tansiyonu düşürdük” dedi.