5 Mayıs 2024 Pazar / 27 Sevval 1445

Yılmaz Özdil'e Somalı madencilerden sert tepki

Hürriyet gazetesi Yazarı Yılmaz Özdil’in, CHP’ye yakınlığı ile bilinen Halk TV’ye yaptığı açıklamada, maden şehitleri için kullandığı ‘AK Parti mitingine de gitmişlerdi, ölümleri müstahaktır” şeklindeki ifadesine Soma’da büyük tepki gösterildi.

Mustafa Meydan18 Mayıs 2014 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Yılmaz Özdil'e Somalı madencilerden sert tepki

Soma şehitleri için ‘müstahaklar’ sözüne büyük tepki

CHP’nin gayri resmi televizyonu Halk TV’de konuşan Hürriyet gazetesi yazarı Yılmaz Özdil, Başbakan Erdoğan’ın mitingine giden Somalı işçilerin ölümü için skandal ifadeler kullandı. Özdil, o madencilerin AK Parti mitinglerine gittiğini söyleyerek AK Partili oldukları için, “Ölümleri müstahaktır bile denilebilir” dedi. Halk TV’de konuşan Yılmaz Özdil, muhalif olacağım derken büyük skandala imza attı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’I eleştirmeye çalışan Özdil, şu ifadeleri kullandı: “Çocuklar (madenciler) Tayyip Erdoğan’ın mitingine otobüslerle taşınan işçiler. Manisa, Akhisar mitinginde hatta en son otobüslerle insan taşıdıkları İzmir mitingine bu çocukları getirmişlerdi. Ceplerine para koyuyorlar. En büyük Erdoğan başka büyük yok diye alkışlattırıyorlar, bu öldürdükleri çocuklara. Dolayısıyla Başbakan ‘bunların ölmesi çok normal falan’ diyor. Normal demek ki gerçekten. Başbakan’a katılıyorum. Burada olan biten normaldir, hatta müstehaktır bile denilebilir...”

Çığ gibi tepki yağıyor

Hürriyet yazarı Özdil’in skandal sözleri karşısında henüz cenazelerini yeni kaldıran Somalılar büyük öfke duyarken, yeğeni Sadrettin Güngör’ü ve eniştesi Bilal Malkoç’u kaybeden madenci Halit Canbaz, “Allah’a havale ediyorum. Daha cenazeler kalkmadı kendi siyaset yapıyor. Emekçi madenci evine yorgunluktan gidemiyor, o, AK Parti mitinginden söz ediyor. Yazık, utandım” dedi. Somalı diğer madenciler ise şu tepkiyi verdi:

-Soma’lı emekli madenci Ahmet Göl: Madencilerin siyasete çekilmesi, hem de böyle acılı bir günde hiç doğru değil. Madencilerin siyasi görüşü nedeniyle ölümlerini müstahak olarak göstermeye de ben tarif bulamıyorum.”

-Somalı Madenci İbrahim Çapa: “Bizi siyasete neden çekmeye çalışıyor. Ben mitinge gitmedim, giden arkadaşlarım oldu Onlar ölümü mü hak etti? Boğaz’da oturup Soma’ya gelmeden Somalıyı yazarsan, ancak böyle yazarsın zaten.”

-Somalı Madenci Bayram Ş: “İnsan mitinge gitti diye ölümü nasıl hak ediyor, ben anlamadım. İzah etmesi gerekiyor.”

Yılmaz Özdil’in skandal sözleri için Twitter’de Y.Ozdil adlı açılan başlığa yüzlerce yorum yapıldı.

ÖZDİL’İ KINAMAK İÇİN İNSAN OLMAK YETER

Yılmaz Özdil’i kınayan Twitter kullanıcıları, sosyal medyada şu ifadelere yer verdi:

pelin erdem @pelineerdem: #SomaBizeÖğrettiKi Y.Özdil için Van depreminde ölenler kürttü,Soma’da ölenler Tayyip yandaşıydı, Suriyeliler araptı.. Sana Ne Lazım Özdil?

RIDO @_Colemergi_ : Katır çobanı bile olamayacakların bu ülkede gazteci olması bu ülkenin yaşadığı en büyük acıdır  Y.Özdil

Yavuz Fettahoğlu @yavuzfettahoglu: Sefil insan y.özdil ‘in Soma hakkındaki nefret suçu içeren yorumu ve o yoruma gelen desteği gördükçe korkuyor, insanlığımdan utanıyorum.

tufan umutlu @Tufanumutlu: Y.özdil i kınamak için Akpartili olmaya gerek yok,insan olmak yeterli...