26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Hamdi Sedefçi: Edirne'de DSP ile AK Parti yarışıyor

20 yıl boyunca CHP'li olarak Edirne'yi yöneten bu seçimde ise CHP'den aday gösterilmediği için istifa ederek DSP'den aday olan Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, ateş püskürdü. CHP'yi ihanet ve hainlikle suçlayan Sedefçi'ye göre Edirne'de DSP ile AK Parti yarışacak.

3 Mart 2014 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Hamdi Sedefçi: Edirne'de DSP ile AK Parti yarışıyor
1999-2004 yıllarında Anavatan Partisi'nden belediye başkanı adayı olan Cengiz Varnatopu karşısında seçimi kaybeden Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, 1989-1999 ve 2004-2014 yılları ile birlikte tam 20 yıldır CHP'li belediye başkanı olarakEdirne'yi yönetiyor.

Edirnelilerin yakından tanıdığı bir isim olan Hamdi Sedefçi 2014 yerel yönetim seçimlerinde sürpriz bir şekilde CHP'den aday gösterilmedi. Edirne, Sedefçi'yi beklerken CHP ise Edirne Milletvekili Recep Gürkan'ı aday gösterdi. Sedefçi zaman kaybetmedi ve hemen CHP'den istifa ederek DSP'den belediye başkanlığı adaylığını açıkladı.

Sedefçi'ye göre anketlerde birinci çıkmasına ve son günlere kadar 'aday sensin' kulislerine rağmen ortada çok ciddi bir kumpas ve ihanet var. Peki, Sedefçi'nin üzerini kimler neden çizdi? Yaşanan bu durumu kumpas, katliam, hainlik ve Edirnelilere ihanet olarak yorumlayan Hamdi Sedefçi Haber7'ye konuştu.

DEMİREL KONU OLMADI DA ERDOĞAN MI OLDU!

Hamdi Sedefçi'nin neden aday gösterilmediğinin konuşulduğu günlerde CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin'in açıklamasına göre Sedefçi, Başbakan Erdoğan'a altın kemertakıp 'Siyasetin başpehlivanı' dediği için tekrar CHP'den aday yapılmadığı ortaya çıkmıştı. Bu durumu Adnan Keskin'in ayıbı olarak yorumlayan Sedefçi ilginç bir örnek verdi.

Sedefçi, "Adnan Keskin ayıp etti. Ben Edirne Belediye Başkanıyım ama bu koltuğa oturduğum zaman benim partim yoktur. Ben tüm halkın ve tüm partilerin belediye başkanıyım. Edirne'deki Kırkpınar güreşlerine bir başbakan geliyorsa o benim de başbakanımdır. Ben o sevgi ve saygıyı ona göstermek zorundayım. Ben sayın başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan geldiğinde kendisiyle görüştüm. Bizim sizekemer hediyemiz var kabul eder misiniz diye sordum. Memnun olurum dedi ve kabul etti. Bende kemeri başbakanımıza taktım. Ben daha önce de Süleyman Demirel'e kemer taktım. Demirel, Cumhurbaşkanı iken Doğruyol Partisi'nin eski lideriydi. O da sağ kökenli bir isimdi. Ona kemer taktığımda hiç konu olmadı da. Şimdi Başbakan Erdoğan'a takınca mı konu oldu? Bu işler niyete bağlı. Adnan Keskin bizi yemeye niyetlendiyse bir bahane bulacaktı" diye konuştu.

BANA KUMPAS KURANLAR...

Kendisine kumpas kurulduğunu söyleyen Sedefçi tek tek isim verdi. Sedefçi, "Burada kesinlikle bir kumpas var. İlk olarak ben MYK'dan aday olarak çıktım ama o gün ne olduysa oldu genel başkanımız aleyhimde olarak ikna edildi. Parti Meclisi'ne alınmadı. Çünkü bazı güçler devreye girdi. Daha sonra büyük bir tezgah ile benim yerime milletvekilini aday gösterdiler. En büyük yanlış ise bekletilmemiz oldu. 9 ay boyunca yedi aday adayı çalıştı, koşturdu ve para harcadı. Sonrasında ise bize anket yapılacağı ve halka sorulacağı söylendi. Halk kim derse biz onu aday yapacağız dediler. Tüm isimleri sildiler ve hiç hesapta olmayan adamı aday yaptılar. Son üç günde bir oyun oldu. Oyunu yapan isimlerden görünenler Mustafa Sarıgül, Adnan Keskin ve Gürsel Tekin. Bide görünmeyen tarafı var onu ise kamuoyunun takdirine bırakıyorum" dedi.

AK PARTİ İLE DSP YARIŞACAK, CHP'NİN HİÇ ŞANSI YOK

Edirne'nin CHP'nin kalesi olduğu söylemlerini kesin bir dille yalanlayan Sedefçi, "Edirne'de yapı olarak sağ ve sol eşittir. Kafa kafayadır. Burası CHP'nin kalesi bir şehir değildir. Burası demokratların kalesidir. Burada insanlar daha çok isme oy verir. Şuanda Edirne'de DSP'nin oyunun çok fazla olmadığını hepimiz biliyoruz. Ama ben iddia ediyorum DSP Edirne'de oy patlaması yapacaktır. Ben 30 Mart akşamı yaptığım anketleri de göz önünde bulundurarak bunu söylüyorum büyük farkla seçimi kazanacağıma inanıyorum.Bizim DSP olarak CHP ile yarışmamız söz konusu bile değil. CHP'nin adayı eski vekil resmen hain ve ihanet yapan, halkın da ihanet ettiğini bilen bir isim. Bu adam ile birlikte her ne kadar CHP ismi de ön plana çıkarılsa ve ihanet kamufle edilmeye çalışılsa da Edirne halkı asla enayi değildir. Hesabı sandıkta soracaktır. Bizim buradaki rakibimiz AK Parti'dir" dedi.

CHP EDİRNE'YE İHANET ETTİ, 30 MART'TA TOKADI YİYECEKLER!

CHP'nin Edirne'ye ihanet ettiğini ve Edirnelileri küçük gördüğünü söyleyen Sedefçi, "CHP aday konusunda resmen katliam yaptı ve Edirne'ye ihanet etti. Anket sonucuna rağmen başka bir adayı dayayamazsın. Edirne koyun sürüsü değil. Edirne aslan gibi demokrattır. Kimsenin Edirne'ye dayatma ile şuna oy vereceksin demekle oy alma şansı yoktur. Genel Başkanımızı 'burası CHP'nin kalesidir. Ceketi koysak dahi alırız' diyerek kandırdılar. Edirne seçmenini küçük gördüler ancak 30 Mart'ta sandıkta tokatı yiyecekler. Edirne'den yaptıkları yanlışın cevabını alacaklar. Ey parti yanlış yapıyorsun kendine gel diyeceklerdir" dedi.

(Haber7)