27 Nisan 2024 Cumartesi / 19 Sevval 1445

Bülent Arınç'tan twitter açıklaması: Kimse endişelenmesin, sadece...

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Twitter'a tedbir amaçlı erişim engeli ile ilgili açıklama yaptı.

AA / DHA21 Mart 2014 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Bülent Arınç'tan twitter açıklaması: Kimse endişelenmesin, sadece...
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Twitter'a tedbir amaçlı erişim engeli ile ilgili "Bu bir yasak değildir, yasaklama değildir sadece kişilerin müracaatı üzerine yargının aldığı kararların uygulanmasından ibarettir. Bu işi yapan hükümet değil Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'dır. Bizim TİB'den aldığımız bilgiye göre, bazı twitter kullanıcıları hakkında şikayetler yapılmış, mahkemeler kapatılmasına karar vermiş" dedi.

Arınç, "Benim de bir twitter hesabım var. Her gün uydurma şeyler yazmıyoruz oraya. 1 milyon 200 bine yakın insan bizi takip ediyor bundan dolayı bugüne kadar hiç şikayet olmadı. Ama internetin sınırsız dünyasında paylaşım sitelerinde sorumsuzca yayın yapanlar var. İnsanları lekeleyen özel hayatını altüst edenler var. Böyle olunca dünyadaki tüm mahkemeler bunun engellenmesini hukuk olarak kabul ediyor. Kimse endişelenmesin. Sadece mahkeme kararlarını uygulamayan Twitter'a karşı böyle bir süreç başlatılmış durumda" dedi.

ARINÇ: BAŞBAKAN MONTAJLARLA KÜÇÜK DÜŞÜRÜLMEYE ÇALIŞILIYOR

MANİSA'nın Akhisar İlçesi'ne gelen Başbakan Yardımcısı ve AK Parti Bursa Milletvekili Bülent Arınç, seçim bürosunun açılışında yaptığı konuşmada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kanunsuz dinlemeler, montaj ve kasetlerle küçük düşürülmeye çalışıldığını söyleyerek, Türk halkının bunlara inanmadığını ileri sürdü.

Başbakan Yardımcısı ve AK Parti Bursa Milletvekili Bülent Arınç, Akhisar'da AK Parti Belediye Başkan Adayı Salih Hızlı'ya ait seçim bürosunun açılışına katıldı. Açılışa, AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, AK Parti İl Başkanı Murat Baybatur, İlçe Başkanı İsmail Hakkı Şenyiğit ve partililer katıldı. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, açılış konuşmasında, "Bugün Türk dünyasının da büyük bir neşe ile kutladığı nevruz günü. Nevruz yeni bir yıl yeni bir bahar yeni bir başlangıç demek. Yüzyıllardır Türk dünyasında büyük şenliklerle kutlandı. Bir zaman geldi Türkiye'de nevruzu ideolojik amaçlarına alet etmek isteyenler çıktı. Kavgaya ve şiddete dönüştü. Ama çok şükür şimdi yine gerçek anlamı ile kutlanmaya başladı. Nevruzumuzun güzelliklere yeni bir yıla barış içerisinde huzur içerisinde bir Türkiye'yi vesile olmasını diliyorum" diye konuştu.

SEÇİMLER GÜVEN TESTİNE DÖNÜŞTÜ

Seçimlerin yerel seçim olmaktan çıkarak, hükümete ve Başbakan'a duyulan güvenin test edileceği bir seçime dönüştüğüne dikkat çeken Arınç, "Geçtiğimiz Pazar günü Manisa ve İzmir'de büyük mitinglerimiz oldu. Manisa bugüne kadar benim gördüğüm ve herkesin de takdir ve tasdik ettiği yaklaşık 70 bin insanı mitingte topladı. Arkasından İzmir'de 100 binleri aşan bir miting yapıldı. Dün de Bursa'daki mitingte resmi rakamlarla 130 bin civarında vatandaşımız bir araya geldi" dedi.

'HALKIMIZ BAŞBAKANIMIZA İNANIYOR'

Hükümetin bugüne kadar farklı gelişmelerle karşı karşıya kaldığını anlatan Bülent Arınç, "Partimiz kapatılmak istendi, devrilmek istendi, cuntacılık yapıldı, parti içinden bölmeye kalktılar. Olmadı ve sonunda da bu partinin başındaki insanı ahlaksızca iftiralarla, hakaretlerle küçültmeye çalıştılar. Her gün kanunsuz dinlemelerle, yapılan montajlarla ve uydurulan kasetlerle Başbakanımızı yalanlar ve iftiralarla maalesef küçültmeye çalıştılar. Ama halkımız Başbakanımıza inanıyor. İşte Türk milletinin asaleti budur, bu yapılanların yanlış olduğuna, hakaret ve haksızlık olduğuna, Başbakanımızın mağdur edilmek ve diz çöktürülmek istendiğine inandı. Hükümetin yıkılmak istendiğine inandı ve hamdolsun 7'den 70'e evinde, bağında bir tek insan kalmadı ve meydanlarda toplandı. Kim milletin menfaatini hizmetini ön plana almışsa, ona yapılan iftiraların sonunda neye mal olduğunu biliyor" diye konuştu.

AK Parti Akhisar Belediye Başkan Adayı Salih Hızlı'nın iki dönemde çok büyük projelere imza attığını dile getiren Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç yeni dönem için de Hızlı'ya başarılar diledi.