20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Can Paker: Halk boykotçu CHP'ye oy vermez!

A Haber’de Banu El’in sunduğu ‘Aklın Yolu’ programına TESEV Başkanı Can Paker’in açıklamaları damga vurdu.

29 Ağustos 2014 Cuma 07:00 - Güncelleme:

Yeni hükümetle Yeni Türkiye’nin inşasına değinen Paker, “Siyasal karar ekseni artık Çankaya’ya kaydı” dedi. Paker ayrıca CHP’nin halk iradesini boykotunu hata olarak değerlendirerek “Halk bunlara oy vermez” dedi. Paker ayrıca Siyasal Partiler Kanunu gereğince kurultay sonunda Kılıçdaroğlu’nun koltuğunu koruyacağını savundu.

SİYASAL KARAR EKSENİ ÇANKAYA’DA

Çok önemli bir değişiklik var. Artık siyasal karar ekseninin Çankaya’ya kayması. Bugüne kadar Cumhurbaşkanları siyasete tavsiye mahiyetinde rötuşlar yapıyordu. Şimdi beraberce karar alınacak. Bu bir eksen kaymasını veya ağırlık dengelenmesini, değişikliği ifade ediyor. Yeni bir yönetim tarzına gidiyoruz. Bu bir yarı başkanlık sistemidir.

CHP BU ŞEKİLDE BİR YERE VARAMAZ

CHP boykot etmese daha iyi olurdu. Bu şekilde siyasi mücadele bir yere varamaz. Halk bunlara oy vermez. Aldıkları oy da belli. Türkiye’deki Siyasal Partiler Kanunu gereğince herhangi siyasi lideri yerinden oynatma imkanı yoktur. Çünkü kurultay delegelerini o seçiyor. Ancak Baykal misali kendisi siyaset dışı nedenlerle çekilirse o zaman ayrı. Onun dışında siyasal parti liderini kanun gereği yerinden oynatmanıza imkan yok.