26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Can: Taşla, yakma, yıkmayla bu milletin huzuruna çomak sokulmaz

AK Parti Eskişehir Milletvekili Ülker Can, artık Türkiye'nin laf değil iş ürettiğini, milletin huzur ve mutluluktan yana olduğunu söyledi.

24 Haziran 2013 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Can: Taşla, yakma, yıkmayla bu milletin huzuruna çomak sokulmaz
Can, "Menderes'i asanlar, Maraş ve Sivas olaylarının fitilini ateşleyenler, Özal'a kurşun sıkınlar, 28 Şubat da millete korku salanlar, şimdi yeni bir oyunla milleti bir birine düşürmeye çalışıyor. Ancak millet, huzur ve mutluluktan yana. Taşla, yakma, yıkmayla, durmayla bu milletin huzuruna çomak sokulmaz." dedi.

Milletvekili Ülker Can, partisinin İl Başkanı Süleyman Reyhan, Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı ile Mihallıçık ilçesini ziyaret etti, ilçe danışma meclisine katıldı. Burada yaptığı konuşmada birlik ve beraberlik çağrısında bulunan Milletvekili Can, Türk halkının artık huzur ve mutluluk istediğini kaydetti. Gezi Parkı eylemlerine değinen Milletvekili Can, artık gelişen dünyada insanların da kendisini yenilediğini belirterek, "Demokrasiye inanmayanların, çözümün yakıp yıkmayla olacağını sananların unuttukları şey yine millet, yine milletin iradesi. İşte bunlar gelişen dünya ile kendilerini hala geliştirememiş, işin şiddetle olacağına inananlardır. Herkes gelişti ama bunu yapmak isteyenler gelişememiş." diye konuştu.

Milletin kendini unutanı, kendi iradesini saygı göstermeyip sokakta şiddete başvuranları sandıkta unuttuğunu dile getiren Milletvekili Can, "Dursalar da, taşlasalar da, yakıp yıksalar da bu milletin huzuruna çomak sokmaya güçleri yetmeyecektir. Çünkü bu millet huzur, mutluluk ve güven istiyor. 10 yıldır da bu huzuru ve mutluluğu rahatça yaşıyor. Huzur ve mutluluk isteyen insan, şiddetten yana, yakıp yıkmadan yana olmaz ve olamaz." ifadesini kullandı.

Yıllarca bu milletin ciğerini yakan terörün sona erdiğini, 6 aydır şehit haberiyle artık yüreklerin, canların yanmadığını, yeni köprülerin, yeni hava alanlarının temellerinin atıldığını dikkat çeken Can, şöyle dedi: "Artık Türkiye laf değil iş üretiyor. Tüm bunlar yaşanırken 1960'da Menderesi asanlar, 1978'de Maraş olaylarının, 1993'de Sivas olaylarının fitilini ateşleyenler, Rahmetli Turgut Özal'a kurşun sıkınlar, 28 Şubat'ta millete korku salanlar bugün de yeni bir oyunla milleti bir birine düşürmeye çalışıyorlar. Ama bu sefer baltayı taşa vurdular. Bu sefer bu oyunu oynayamayacaklar. Artık huzur, mutluluk içinde yaşayan, oyuna gelmeyen bir milletimiz var. Bu oyunu millet bozdu ve bozmaya devam edecektir."

İl Başkanı Reyhan da, Türkiye üzerine büyük oyunlar oynandığını dile getirdi. Reyhan, büyüyen ve gelişen, 2023 hedeflerine ilerleyen Türkiye'yi engellemeye kimsenin gücünün yetmeyeceğini, bunların karşısında artık milletin olduğunu ifade etti.