17 Mayıs 2024 Cuma / 10 Zilkade 1445

Çekilmenin durması İmralı ile Kandil arasındaki çatlağın ispatı

AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, “İmralı ile Kandil arasında bir çatlak var. Kandil taktiklerle İmralı’yı boşa çıkartmaya çalışıyor. Geri çekilmeyi durdurma kararı bu taktik hamlelerden biri” dedi.

Hamza Erdogan/Ankara18 Eylül 2013 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Çekilmenin durması İmralı ile Kandil arasındaki çatlağın ispatı

Meclis Çözüm Alt Komisyonu Başkanı ve AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, KCK’nın çekilmeyi durdurmasının İmralı’nın gücünü boşa çıkarmaya dönük bir taktiksel hamle olduğunu söyledi. Öcalan’ın bunun farkında olduğunu belirten Metiner, “İmralı ile Kandil arasında bir çatlak var” dedi. Metiner, Çözüm Süreci’nin Kandil’in talepleri üzerinden götürülmesinin doğru olmayacağını söyledi. Metiner şunları söyledi: “Müzakerelerin, PKK’nın talepleri üzerinden yürütülmesinden yana değilim. Çünkü PKK tüm Kürtleri temsil etmiyor. PKK, Kürtlerin taleplerinden çok kendi iktidarı ile alakalı bir örgüttür. PKK Kürtlerin taleplerinin peşinde değil. Bugün anadilde eğitime geçildiğini ilan edelim PKK başka şeyler ileri sürecek. Çünkü PKK bir iktidar arayışı içinde. Kürt sorununun bizatihi çözümünü değil, bunun kendi üzerinden ama en önemlisi de kendisi için bir iktidar arayışı içinde olan bir PKK gerçekliği ile karşı karşıyayız.”

Öcalan çıkmaz içerisinde

“İmralı ile Kandil arasında bir çatlak var. Ama Kandil doğrudan karşısına almıyor dolaylı taktiklerle hamlelerle İmralı’yı boşa çıkartmaya çalışıyor. Geri çekilmeyi durdurma kararı bu taktik hamlelerden biri. Öcalan’ın da bunu gördüğü kanaatindeyim. Kandil’de bir statüko var. Bu kolay kolay yıkılmıyor. Öcalan’ın örgüt üzerinde tartışılmaz bir gücü var. Bunlar tıpkı 33 er olayında olduğu gibi ‘Öcalan ne diyorsa yaparız’ diyorlar ama sonuçta kendi bildiklerini okuyorlar.”