24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

Cemaatin senetle tehdidi şikayet listesini zorluyor

Gülen cemaatine yakın okul ve dersanelerden ayrılmak isteyen öğrencilerin velileri, kendilerini senetle tehdit eden kurum yöneticilerine karşı çareyi, ‘Alo 147’ şikayet hattında arıyor.

STAR ANKARA17 Nisan 2014 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Cemaatin senetle tehdidi şikayet listesini zorluyor

Çocuklarını paralel yapının okullarından ve dershanelerinden almak isteyen veliler senet tehdidiyle karşılaştı. Senetlerini alamadıkları için çocuklarını yılsonuna kadar bu okullarda tutmak zorunda kalan veliler, Milli Eğitim Bakanlığı İletişim Merkezine (ALO 147) senetlerle ilgili şikâyet telefonları yağdırdı ve çocuklarını okullardan alabilmek için bakanlıktan yardım istedi.

Senetlerini geri alamadılar

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “Onların okullarında ve dershanelerinde çocuklarınız varsa oralardan alın” çağrısı ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın bir yıllığına özel okullardan devlet okuluna geçmede kontenjan şartını kaldırmasıyla birçok veli çocuklarını paralel yapının okullarından almak istedi.

Ancak paralel yapıya ait okul ve dershaneler velilere senetlerini vermeyeceklerini bildirdi. Senetleri verilmeyen çok sayıda veli çocuklarını yılsonuna kadar o okullarda tutma mecburiyetinde bırakıldı.

Senet tehdidi üzerine birçok veli MEB’e şikâyette bulundu. Senetlerle ilgili Milli Eğitim Bakanlığı İletişim Merkezine(ALO 147) şikâyet telefonları yağdıran veliler, çocuklarını biran önce okullardan alabilmek için bakanlıktan yardım istedi.

10 bin kişi ayrılabilir

Genelge yayınlandıktan sonra yaklaşık 2 hafta içerisinde  ortaöğretim okullarından 400’den fazla  öğrencinin paralel yapının okullarından  devlete okullarına kaydını aldırdığı belirlendi. MEB yetkilileri yılsonuna kadar aynı gerekçeyle 10 bin öğrencinin özel okullardan devlet okullarına  geçmesinin beklendiğini belirttiler.