29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

Cemil Çiçek: Türk Halk Müziği'nde bir dönem kapandı

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Neşet Ertaş'ın ölümüyle bozkırın sesinin kısıldığını ve Türk Halk Müziği'nde bir dönemin kapandığını ifade ederek, 'Bozkırın tezenesinin Türk kültürüne verdiği hizmet hiçbir zaman unutulmayacak' dedi.

25 Eylül 2012 Salı 07:00 - Güncelleme:
Cemil Çiçek: Türk Halk Müziği'nde bir dönem kapandı
Ertaş'ın vefatı dolayısıyla mesaj yayımlayan Çiçek, Türk Halk Müziği'nin değerli sesi Neşet Ertaş'ın, bir süredir tedavi gördüğü hastanede hayata gözlerini yumduğunu öğrenmekten büyük üzüntü duyduğunu ifade etti.

Türkiye'de bir neslin Ertaş'ın türküleriyle büyüdüğüne işaret eden Çiçek, şunları kaydetti:

'Onun vefatıyla birlikte bozkırın sesi kısılmış ve Türk Halk Müziği'nde bir dönem kapanmıştır. O, Türk Halk Müziği'ni geniş kitlelere sevdiren, bozlak tarzı türküleriyle gönüllerde taht kuran büyük bir sanatçıydı. Sevgiyi, aşkı, hasreti, gurbeti türkülerinde nakış nakış işleyen bir gönül adamıydı. Pek çok sanatçının yetişmesine öncülük etmenin yanında, derlemeleri ve besteleriyle halk müziği repertuvarına yüzlerce eser kazandıran büyük sanatçımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı ve sabır diliyorum. Bozkırın tezenesinin Türk kültürüne verdiği hizmet hiçbir zaman unutulmayacaktır. Mekanı Cennet olsun.'