24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

CHP'de çözüm süreci istifası

Şanlıurfa, CHP Karaköprü Belde Başkanı Kenan Karataş, çözüm sürecindeki tavrı dolayısıyla partisinden istifa ettiğini belirtti.

4 Nisan 2013 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
CHP'de çözüm süreci istifası
Karataş, belde teşkilatında düzenlediği basın toplantısında, partisinin çözüm sürecine bakışından rahatsızlık duyduğunu ifade etti.

Sürece dahil olmak istediklerini ancak genel merkezin sürecin dışında kaldığını savunan Karataş, 'Bölgede, halkın bize bakış açısının farklılığından rahatsız olduk. Bu şartlarda görevimizi istediğimiz gibi yerine getiremeyeceğimiz kanaatine vardık ve bugün istifamızı kamuoyuyla paylaştık' dedi.

Çözüm sürecinde partili olma kavramının bir kenara bırakılması ve herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini dile getiren Karataş, şunları söyledi:

'Ben doğuda yaşıyorum ve buradaki insanların isteklerine cevap vermek zorundayım. Bu bölgede siyaset yapıyorsanız ve tarihi bir fırsat ele geçmişse lütfen kaygıları bırakın. Yani belli kaygılar taşıyoruz. Doğru olabilir. Bu süreçte 'kaygıları bir tarafa bırakıp barış sürecine dahil olmak gerekir' diye düşünüyorum. Bu süreç ayağımıza kadar gelmişse ben sürece dahil olmayan partimi bir tarafa bırakarak, sürece dahil olmak istiyorum.'

Karataş, herhangi bir partiye katılmasının söz konusu olmadığını kaydetti.