26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

CHP'de Karamustafaoğlu isyanı!

İzmir’de yerel seçim öncesi belediye meclis üyesi listesine oğlunu, dünürünü yazdığı için genel merkez tarafından görevden alınan CHP eski Konak İlçe Başkanı Sinan Karamustafaoğlu, karara Parti Meclisi’nde itiraz etti.

DHA22 Nisan 2014 Salı 07:00 - Güncelleme:
CHP'de Karamustafaoğlu isyanı!
Ancak PM oyçokluğu ile itirazı reddetti. Karamustafaoğlu, parti yönetimi eleştirdi, 'Direne direne kazanacağız' diyerek, isyan bayrağı açtı.

Bir basın toplantısı düzenleyen CHP eski Konak İlçe Başkanı Sinan Karamustafaoğlu, bunun duyurusu için parti üyelerinin cep telefonlarına kısa mesaj gönderilmesini talep ettiği İlçe Başkanı’nın kindar davranarak, mesaj göndermediğini öne sürdü. Karamustafaoğlu, Konak ilçe belediye meclis üyeleri aday listesini hazırlarken 17 kişinin dışardan önerildiğini belirterek, "Beşini Genel Başkan Kılıçdaroğlu önerdi. Genel başkan yardımcıları beş kişi önerdi. 3 kişi Aziz Başkan (Kocaoğlu) önerdi. 3 kişi İl Başkanı önerdi. 5 kişi de Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş önerdi. Önerdiklerinin 3’ünü tanımıyorum. Pekdaş, 10 yıldır partiyle ilişiğini kesmiş bir isimdi. Döndüğünde o yılların Pekdaş’ını gördüm diyemem. Bu Ankara’ya giden taslak liste, Şato’daki toplantıda hazırlandı. Listeye parti yöneticilerinden itiraz gelmedi. Hiçbiri ben suçlanırken demedi ki "burada bizimde kararımız vardır.’ Ben de Ankara’ya gittim. Ali Başkan davet etti. 30 ilçenin listelerini verdik. Ankara’nın isteği gibi, yazıldı. Listeye oğlumu yazdığım için görevden alındım. Bir baksaydınız parti üyeliğine, parti geçmişine, tahsiline. Bu doğru değil. Ahlaki de değil. Bu kararı reddediyorum."

"SİZİN MUTFAĞINIZ VAR MIYDI"

Karamustafaoğlu, İzmir’de seçim sonucunun başarısızlık olduğunu öne sürerek, "Her şeyin lehimize olduğu bir süreçte yüzde 60 oy hedefi koyup yüzde 50’nin altına düşmek, ilçelerde yüzde 45’lerde kalmak başarısızlıktır. Eğer ben Konak ilçe başkanı olsaydım görevimden istifa ederdim. Bazı milletvekillerinin içinde yer aldığı İzmir hizibi partiyi bu hale getirdi" dedi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun "Genel Merkez’de mutfak yok" eleştirisini hatırlatan Karamustafaoğlu, "Siz önce kendi mutfağınıza bir bakacaksınız. İzmir’de mutfağımız var mıydı. Ekonomik ve siyasal bir mutfak oluşturulmadı" dedi.