18 Nisan 2024 Perşembe / 10 Sevval 1445

CHP Antalya’dan yolsuzluk ve rüşvet itirafları

Geçtiğimiz mayıs ayında iki partiliyle beraber CHP Antalya İl Başkan Yardımcılığından istifa eden Ergün Kurt, 30 Mart Yerel Seçimleri öncesinde partide yaşanan yolsuzluklarla ilgili çarpıcı itiraflarda bulundu.

17 Eylül 2014 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
CHP Antalya’dan yolsuzluk ve rüşvet itirafları

Eski CHP Antalya İl Başkan Yardımcısı Ergün Kurt, geçen mayıs ayında görevinden istifa etmiş, CHP'nin yerel seçim öncesi aday belirleme sürecinde etnik ayrımcılık, menfaat ve çıkar ilişkileriyle adam kayırmayla iş yürüttüğünü ifade etmişti. Ergün Kurt, bu sefer sözlerine açıklık getirecek bir takım iddialarda bulundu. 30 Mart Yerel Seçimleri öncesinde İl Başkanı Devrim Kök’ün Antalya Muratpaşa Belediyesi’ne aday olmak isteyen iş adamı Osman Önal’dan rüşvet olarak lüks bir otomobil ve nakit para aldığını söyleyen Kurt, Önal’ın aday gösterilmeyince ortalığı ayağa kaldırdığını Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na kadar gittiğini söyledi.
 
“Mustafa Akaydın imar planı tadilatlarında usulsüzlük yaptı”
 
Antalya’nın önde gelen esnaflarından CHP İl Başkanlığı adına para alındığını ama bu tür alışverişlerde bizzat yer almadığını belirten Kurt, 30 Mart seçimlerinden dört ay önce Mustafa Akaydın yönetimindeki Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, yapılan imar planı tadilatlarından para alındığını iddia etti.   
 
Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in aday gösterilmesi için komisyona 4 milyon lira para ödediği ve Konuksever’deki AVM’nin yapım izninin onaylanması için birilerinin parti genel merkezine 22 milyon lira gönderdiğini dile getiren Kurt, konunun araştırılması gerektiğini belirtti.