24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

Aydın’da tehlikeli oyun

AK Parti Milletvekili Mehmet Erdem, CHP’li Aydın Belediye Başkanı Çerçioğlu’nun “Kürtleri Aydın’dan temizleyeceğim” dediği yönünde kendisine şikayetler geldiğini söyledi. Çerçioğlu ise, “Ben balıkçı barınağını kast etmiştim” diye kendini savundu.

SEVDE KILINÇ / STAR26 Ocak 2013 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Aydın’da tehlikeli oyun
AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, CHP’li Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nu etnik siyaset yapmakla suçladı. Çerçioğlu’nun ‘Kürtleri Aydın’dan temizleyeceğim’ dediğini belirten Erdem Çerçioğlu’nun ‘Ben böyle bir konuşma yapmadım, böyle bir siyaset izlemem’ demesi halinde muhtarların konuşabileceğini dile getirdi. Erdem, “Şahit olan muhtarlar konuyu ayrıntılarıyla anlatırlar” ifadelerini kullandı. Çerçioğlu ise Erdem’in iddialarını yalanladı.

Çerçioğlu: iddialar doğru değil

Erdem’in iddiaları karşısında sessizliğini bozan Aydın Belediye Başkanı Çerçioğlu şunları söyledi: “Köylerde böyle bir propaganda yaptığımız doğru değil. Bu çirkin söylemler içerisinde bulunanları da kınıyorum. Mehmet Erdem böyle söylemleri belediyenin çok düşük kira aldığı Menderes Park işletmeleri olayından ve balıkçı olayından dolayı dile getiriyor. Menderes Park işletmelerinin kira değeri 2 bin 400 TL değildir. Ve bu yer Aydın halkının malıdır değeri ne ise onu istedik. Biz mahkemenin kira tespiti olan aylık 12 bin 400 TL’nin belediyenin hesabına yatmasını istedik. Çevresindeki 80-100 metre kare dükkanların 5-6 Bin TL kira ödediği bir yerde Aydın halkının hakkı neyse ben onu istiyorum. Bu çirkin söylemler içerisinde bulunanları da kınıyorum” dedi.

Erdem twitter’dan duyurdu

Mehmet Erdem bu konuşmasının ardından sosyal paylaşım sitelerinden yaptığı açıklama ile iddialarını yineledi. Erdem şunları söyledi: “Özlem Çerçioğlu, köy muhtarlarını belediyede misafir ediyor ve sohbet ediyor. Bazı köyleri ziyaret ediyor. Muhtarlar kanalıyla geldi bu iddialar. ‘Kürtleri Aydın’dan temizleyeceğim’ diyormuş. Menderes Park işletmeleri 4 yıldır aynı ücret ile kirada. 4 yılın sonunda mı aklınıza geldi? Balıkçılar etnik yönü bilinen kişiler. Bu süreç büfelerin kaldırılmasıyla başladı. Baktı ki bir ivme yakaladı. Şimdi de aynı siyasetle çalışıyor. Tehlikeli bir oyun. Biz de bu yaşanlar karşısında sosyal paylaşım siteleri üzerinden, sizler vasıtasıyla Kılıçdaroğlu’nu uyarıyoruz” dedi.