25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

CHP'li Mustafa Akaydın'dan cemaat itirafı

CHP Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Akaydın canlı yayında Gülen'in daveti üzerine ABD'ye gittiğini söyledi.

26 Mart 2014 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
CHP'li Mustafa Akaydın'dan cemaat itirafı
Cumhuriyet Halk Partisi Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Mustafa Akaydın, CNNTürk'te katıldığı canlı yayın programında bomba itiraflarda bulundu. Akyadın, Fethullah Gülen'in daveti üzerine ABD'ye gittiğini, ABD'de sözde Ermeni soykırımı tasarısını ABD'de senatoya getiren Nancy Pelocy ile tanıştığını itiraf etti. Akaydın ayrıca "Atatürk yaşasaydı tarikatları kaldırmazdı" dedi.

GÜLEN'İN DAVETİ ÜZERİNE ABD'YE GİTTİ

CHP'li Akaydın, Enver Aysever'in "Pensilvanya'ya gittiğiniz ve Gülen'le görüştüğünüz iddia edildi. Siz ne diyeceksiniz?" sorusuna, "Buna şöyle gülerek cevap vereyim, benim kime gideceğim, kimle konuşacağım hiç kimseyi ilgilendirmez. Ben hizmet grubunun davetlisi olarak geçen yıl Washington'a gittim." diyerek adeta itirafta bulundu.

CEMAATİN LOBİ FAALİYETLERİ ADETA ORTAYA DÖKÜLDÜ

Akaydın, bu sözlerinin ardından ise daha da ilginç bir itirafta bulundu. Gülen cemaatinin ADB'de ne kadar örgütlendiğini de gözler önüne serdi. Akaydın, yaptığı ABD ziyaretinde, Türkiye'ye karşı oynanan Ermeni soykırımı iddiasını ABD senatosuna taşıyan Nancy Pelocy ile de tanıştığını işte şu sözler ile itiraf etti: "Orada dünyanın çok önemli insanları ile görüştüm. Çok önemli bir toplantıda Antalya'yı tanıtan bir konuşma yaptım. Hakikaten etkilendim. Cemaatin kurduğu lobiden etkilendim. Çünkü 48 tane ABD senato üyesi yemeğe geldiler. Nancy Pelocy ile beni tanıştırlar."

ATATÜRK YAŞASAYDI TARİKATLARI KAPATMAZDI

Akaydın ayrıca, "Tarikat olgusu bu ülkenin bir olgusu. Ben bir tek terörist başı Apo ile görüşmem dedim. Ben herkesle görüşürüm. Benim gittiğim toplantıya 7 tane CHP'li milletvekili de katıldı. Atatürk yaşasaydı tarikatları kapatmazdı." dedi.


Kaynak: Haber7