19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

CHP'li Türmen'den Kılıçdaroğlu'nun MİT iddiasına yanıt

CHP İzmir Milletvekili Türmen: Biz yeteri kadar karışığız zaten. MİT'e ihtiyaç var mı doğrusu bilmiyorum

21 Kasım 2014 Cuma 07:00 - Güncelleme:
CHP'li Türmen'den Kılıçdaroğlu'nun MİT iddiasına yanıt
CHP İzmir Milletvekili Rıza Türmen, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, "MİT'in içindeki bir kanatla beraber CHP içinde operasyon yapmaya çalışıyorlar" sözlerini, "Biz yeteri kadar karışığız zaten. MİT'e ihtiyaç var mı doğrusu bilmiyorum" diye değerlendirdi.
 
Kılıçdaroğlu'nun, "MİT'in içindeki bir kanatla beraber CHP içinde operasyon yapmaya çalışıyorlar" sözlerine Türmen, "Biz yeteri kadar karışığız zaten. MİT'e ihtiyaç var mı doğrusu bilmiyorum ama. Demek ki MİT yapıyormuş! MİT  amaçlarından saptırılmış durumda. Kimin MİT'i, kime karşı kullanılıyor, tamamen çığrından çıkmış durumda. MİT, hükümetin çıkarlarını koruyan, hükümete karşı olanları gözetleyen, dinleyen bir kurum haline geldi. Bütün devletin partileştiği dönemde MİT'in de bunun dışında kalması beklenmemelidir" karşılığını verdi.
 
Türmen, bir soru üzerine, Dersim konusunun, ikide bir de pişirilip
 önlerine getirildiğini ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Dersim'de bizim rahatsız olmamız için bir neden yok. Biz Dersim ile ilgili en ileri önerileri verdik. Binlerce insan katledilmiş kolay yutulacak bir şey değil. Eğer demokrasi, barış istiyorsanız mutlaka geçmişinizle yüzleşmek lazım. Devletin özür dilemesi lazım, devlet tarafından yapılan bir yanlış var. Özür dilemek niye bu kadar tartışma konusu oluyor anlamıyorum, özür dilemek insanca bir şey."