19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

CHP'li vekile ABD'li eşcinsellerden ödül

CHP Milletvekili Binnaz Toprak'a, ABD'li eşcinseller ödül verecek.

stargazete.com11 Mayıs 2013 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
CHP'li vekile ABD'li eşcinsellerden ödül
CHP'nin Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanvekili İstanbul Milletvekili Binnaz Toprak, önümüzdeki hafta Pazartesi, Gey ve Lezbiyen Dernekleri'nden ödül almak üzere New York'a geliyor.

CHP Milletvekili Binnaz Toprak'a, ABD'li eşcinseller ödül verecek. 'Açık sözlülük' ödülü alacak olan TBMM üyesi Toprak'la birlikte, koyu bir feminist olarak bilinen Yasemin Öz'e de Feliba de Souza ödülü verilecek.

Star Gazetesi'nin edindiği bilgiye göre, CHP'nin Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanvekili İstanbul Milletvekili Binnaz Toprak, Uluslararası Gey ve Lezbiyen İnsan Hakları Komisyonu kuruluşu (IGHLRC) adlı eşcinsel hakları savunucusu kuruştan ödül almak üzere kızıyla birlikte New York'a geldi.

Lezbiyen ve geylerin sorunlarını TBMM'ye taşıyan milletvekili olarak bilinen CHP'li milletvekili Toprak'ın ödül alacağı törenin ev sahipliğini de, Emmy ve Tony ödüllü ve 'Sex and the City' dizisinin baş oyuncularından Amerikalı sanatçı Cynthia Nixon yapacak.

Gecede ödül alacak olan CHP'li vekil Toprak'la birlikte, Türkiye'de kurulu bulunan Kaos GL Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Avukat Yasemin Öz'e de 'Felipa de Souza' ödülü takdim edilecek. Derneğin sembol ismi haline gelen 'Felipa de Souza', 1556-1600'li yıllarda Brezilya'da yaşamış Engizüsyon mahkemesinde yargılanan lezbiyen karakter olarak biliniyor.

IGHRLC’nin 2013 İnsan Hakları Ödülleri kapsamında 13 Mayıs günü düzenlenen özel gecede, Toprak ve Öz'e takim edilecek ödül dışında bir başka kadın Dorothy Sander'e de “Özel Takdir” ödülü verilecek.

Daha önce New York'ta yaşayan CHP'li kadın milletvekili Toprak, gecenin ev sahibi Nixon gibi New York Şehir Üniversitesi'ne bağlı Hunter College'nden mezun.