25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

CHP’ye sahtecilik davası

CHP Fatih Teşkilatı’nın 17 yöneticisine, tazminatsız işten atılan Makbule Aydın’ın açtığı davada resmi evrakta sahtecilik ve görevi kötüye kullanmaktan soruşturma açıldı.

Kemal Gümüş /İstanbul7 Ocak 2013 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
CHP’ye sahtecilik davası

CHP Fatih İlçe Teşkilatı’nda tazminatsız işten çıkarılan 13 yıllık çaycısı Makbule Aydın dava açınca partinin 17 yöneticisi mahkemeye “gönüllü çaycılık” yaptığına dair ıslak imzalı belge sunuldu. Ancak 17 kişinin ismiyle imzalar farklı olunca bu kez de 17 CHP’li için “resmi evrakta sahtecilik”, “görevi kötüye kullanmak suretiyle haksız menfaat elde etmeye çalışmak” suçlarından soruşturma başlatıldı. CHP Fatih’ta 1999 yılından beri sigortasız olarak çaycı ve temizlikçi olarak çalışan iki çocuk annesi Makbule Aydın işten atılınca İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Dilekçesinde 13 yıl boyunca “sigortan yapılacak” telkinleri ile oyalandığını anlatan Aydın, 5 Temmuz 2012’de CHP Fatih İlçe Başkanı Uğur Ataç ile ilçe saymanı Metin Hacı Bayramoğlu tarafından hakaret edilerek kovulduğunu söyledi. İstanbul 16. İş Mahkemesi’nde 17 CHP’li yönetici hakkında açılan davada Makbule Aydın 16 bin lira tazminat talep etti. Davalılar mahkemeye 24 Eylül 2012 günü “cevap süresinin ve evrak sunum süresinin” uzatılması yönünde bir dilekçe sundu. Davalılar daha sonra 30 Ekim 2012’de ise Makbule Aydın’ın çalışan değil parti gönüllüsü olduğunu iddia ederek “davanın tümden reddi” için ikinci bir dilekçe sundu. Bunun üzerine Makbule Aydın, savcılığa başvurarak iki dilekçede yer alan imzaların birbirini tutmadığını iddia etti. Aydın, 17 yönetici için “resmi evrakta sahtecilik”, “görevi kötüye kullanmak suretiyle haksız menfaat elde etmeye çalışmak”tan şikâyet dilekçesi verdi. Şüphelilere 2012/167828   numarasıyla soruşturma başlatıldı.