20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

CHP’yi CHP’nin hazırladığı Sarıgül dosyasıyla vurdu

Başbakan Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun Sarıgül'e ait yolsuzluk dosyasını raftan indirip incelediği fotoğrafı göstererek 'Yolsuzluktan ihraç ettin şimdi nasıl aday gösteriyorsun' diye sordu.

27 Ocak 2014 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
CHP’yi CHP’nin hazırladığı Sarıgül dosyasıyla vurdu
* Ben geçen gün CHP’nin genel müdürüne bir çağrıda bulundum. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayınızın (Mustafa Sarıgül) dosyasını açıklayın yoksa ben açıklayacağım dedim. 2 gündür hiç cevap yok.

* Ben CHP genel müdürü gibi sahte belgelerle konuşmuyorum. Elimde CHP’nin hazırladığı 2004 Kasım’da yayınlayan Şişli Belediyesinin araştırma komisyonu belgesi var.

* Bu CHP’nin kendi kurduğu komisyon. Altında da kendi elemanlarının imzaları var. 57 sayfalık raporda şu an CHP adayı olan kişiyle ilgili iddialar belgeleriyle ortaya konmuş.

* Bu elektronik posta değil ha orijinal... Bunların hangi fırıldağı nasıl çevirdiğini çok iyi biliyorum.

* Aldıkları parayı da borç olarak aldıklarını söylüyorlar bir mühendislik bürosu üzerinden. Falancadan 300 milyon dolar borç aldım diyor. Altında imzalar var.

* Şimdi final. Belediye başkanı olmak için ismi açıklanan kişi kaçak inşaata hep göz yummuş, gerekli imkanları sağlamış. İnşaat mafyasına rant temin etmişler, sorumlusu belediye başkanıdır. Bunu ben değil komisyon üyeleri söylüyor.

* Belediye Başkanı ve yanında çalışan B.Ö’nün CHP’nin ilişiğinin kesilmesi uygun görülmüştür deniliyor.

* CHP genel müdürü de yolsuzluk dosyasının önünde poz veriyordu.

* Neden ihraç ettiniz, şimdi neden aday gösteriyorsunuz? TMSF’ye yeni belgeler verildiği için bu kişinin mallarına el kondu. Bankanın eski sahibi veriyor belgeyi. O belgenin neden şimdi geldiğini taraflar açıklasınlar, bizimle ilgisi yok.

* Yolsuzluğu bulunan birini aday açıklıyor neden? Yolsuzluktan atılan birini aday yapmak aklıselim işi değildir. Eğer bir tehdit, şantaj varsa bunu bilelim. Eğer kendi kendileri bu ittifakları yapıyorlarsa CHP seçmenine yazık ediyorlar.



HODRi MEYDAN

AK PARTİ Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kendisi ve ailesi hakkında ortaya atılan yolsuzluk iddialarını yalanlayarak ‘hodri meydan’ dedi. İddialara meydan okuyan Erdoğan “Elinizde ne varsa açıklayın, açıklamıyorsanız namertsiniz. Eğer Tayyip Erdoğan ile ilgili bir şey varsa onu da açıklayın. Abdestimden şüphem yok namazımdan da şüphem yok” dedi. Erdoğan, partisinin Sinan Erdem Spor Salonu’nda düzenlenen İstanbul belediye başkan adayları tanıtım töreninde şöyle konuştu:

* CHP zihniyetinin olduğu yer kuraktır, kirliktir, bereket yoktur bunu biliniz. Bunların hayallerinin ulaşamadığı yerlere bizim icraatımız ulaştı.

* 11 yılın en önemli seçimine giriyoruz, bir anlık ihmale bile tahammülümüz yok.

* Gezi olayları sırasında Kadıköy’de eylem yapanlar, polisle çatışanlar o gün duvara bir slogan yazdılar bu sloganı asla unutmayın! Neydi o slogan? “Zulüm 1453’te başladı” CHP zihniyeti budur. Haince slogan

* Karanlık çağın kapanmasını hazmedemediler. Bu haince sloganın üzerinde durmayacağım, değer bile görmüyoruz.

* Gezi ve 17 Aralık operasyonunda temel bir benzerlik var.

* Gezi olayları, 3. Köprüye, 3. Havalimanına karşı çıkmışlardı. Yazıklar olsun size. 17 Aralık’ta da bu projelerin yüklenici firmaları hedef alındı.

* 17 Aralık’ta hedef alınanlara bakın. MİT, Halkbank.

* Halk Bankası’nın değeri 25 milyardan 6 milyara düştü. Bunun sorumlusu kim? O güçler.

* MİT. İstihbarat örgütsüz bir devlet düşünülemez, muhtarlık olur.

* Paralel devlet yargısıyla, bunun yanında güvenlik gücünün bir kısmıyla bağlantı kuruyor.

* Bu bağlantıyla MİT’in araçlarına el koymak istediler. Savcının yetkim olmadan bu tür bir müdahalesi yok.

* İkinci de bu defa jandarmadaki ayaklarıyla bu işi yapmaya başladılar.

* 17 Aralık’tan bugüne kadar malum örgüt sürekli yolsuzluk ittifaklarını dile getiriyorlar, yargı ve emniyetteki atılımlarımızı eleştiriyorlar.

* Medya, TÜSİAD bunu yapıyor, siyasi partiler bunu yapıyor. Bütün bu çevrelerin yargı içinde, emniyet içinde artık tehlike arz eden paralel yapıyı eleştirenleri göremezsiniz.
Benim verdiğim doğal ananas...

* Bu arada ananası da görmüyorlar. Gazetelerinde benim eşime ananas ikram ettiğimi görüntülüyorlar. Benim verdiğim doğal ananastır. Ama sizin verdiğiniz ananas ihaledir ihale...

* Elinizde ne varsa açıklayın açıklamıyorsanız namertsiniz. Eğer Tayyip Erdoğan’la ilgili bir şey varsa açıklayın. Abdestimden şüphem yok açıklayın.

* Eşimi baya zenginleştirdiler. Ben bile bilmiyordum eşimin bu kadar zengin olduğunu. Benim eşim hastane sahibi
olmuş.

* Nerenin açılışına katıldıysak sahibi olmuşuz. Varsa elinizde ciddi bir delil açıklayın.

* Oğlum Bilal’e, damadıma yakıştırılmak istenen yafta bunların hepsi birer iftiradır. Ne damadım, ne evladım asla rüşvete bulaşmamışlardır, haramda elleri gözleri yoktur.

* Benim evlatlarımın hepsi vakıf noktasında hizmetleri vardır, gençliğe hizmetleri vardır. (Başbakan, oğlu Bilal Erdoğan hakkındaki iddiaları yalanlarken partililer ‘Hepimiz Bilal’iz pankartı açtı)

* Devlet dairelerindeki yönlendirenlere karşı artık tavır koyma zamanı gelmiştir. Kula kulluk yok, sadece Allah’a kulluk var.