25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Çirkin filmin asıl hedefi ABD’de yapılacak seçimler

Hz. Muhammed’e hakaret içeren filmle ilgili konuşan Bağış, “Hedef ABD seçimleri” dedi.

15 Eylül 2012 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Çirkin filmin asıl hedefi ABD’de yapılacak seçimler

AVRUPA Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Amerika Rum Ortodoks Başpiskoposluk Konseyi heyetini, bakanlığın Ortaköy’deki ofisinde kabul etti. Libya’da ABD konsolosluğuna yapılan saldırıyı kınayan Bağış, “İnsanların kutsallarına yapılan her türlü hakareti de kınıyoruz. Hiçbir şekilde bunu tasvip etmeyiz. Ne başkalarının dinine, inancına, kutsalına hakareti tasvip edebiliriz ne de onu bahane edip suikast yapmayı, terör yapmayı tasvip edebiliriz. Terörle insanlığın varabileceği hiçbir yer yoktur” dedi.

Bu film sapık bir zihniyetin ürünü

Bağış, Hz. Muhammed’e hakaret içeren filme de değinerek, “Bu film tamamen provokasyon amaçlı, deli saçması, sapık bir zihniyetin ürünü. Filmin amacının, Orta Doğu’da ve dünyada huzuru kaçırmaktan çok, 6 Kasım’da ABD’de gerçekleşecek seçimlere yönelik bir komplo teorisinin parçası olduğuna kanaat getirdim. ABD’deki seçimler öncesi oradaki dengeleri değiştirmeye yönelik, çok ucuz, çok basit, çok pis bir provokasyon girişimi. Ne yazıktır ki doğuda da batıda da böyle saçma sapan girişimlerin etkisi altında kalarak insan hayatına kastedecek cehalette insanlar bulunmaktadır. Dünyada herkesin değerine, inancına, kutsalına saygı konusunu hep beraber önemsememiz gerekir. Dünyada, bizim dinimizin de emrettiği gibi, barışın, sevginin, esenliğin, karşılıklı saygının yayılması için çabalamalıyız” diye konuştu.

Bütün insanlığa karşı işlenmiş bir suç

Amerika Rum Ortodoks Başpiskoposluk Konseyi heyeti başkanı Anthony Limberakis de Libya’daki saldırıyı kınadıklarını kaydetti. Limberakis, din adına işlenen her türlü suçun, insanlığa karşı işlenmiş suç ve günah olduğunu söyledi. Limberakis, dini özgürlüğün fedakarlık edilemeyecek temel bir insan hakkı olduğunu vurgulayarak, bu yöndeki bilincin gelişmesinden duydukları memnuniyeti dile getirdi. Hz. Muhammed’e hakaret içeren filme ilgili görüşünün sorulması üzerine Limberakis, “Herhangi bir dine saygısızlık içeren her ifadeyi mutlak bir şekilde kınıyoruz” cevabını verdi.