26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Çözüm için sağduyu ve sabır çağrısı

Diyarbakır Baro Başkanı Elçi, Lice olaylarının ardından başlayan gerginliğin düşürülmesi gerektiğini belirterek, “Herkes çözüm için sağduyulu olmalı” dedi. Elçi yıkılan heykele basarak fotoğraf çektirip bunu sosyal medyada paylaşan asker hakkında da inceleme başlatıldığını söyledi.

Şeyhmus Çakan22 Ağustos 2014 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Çözüm için sağduyu ve sabır çağrısı
Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi Lice İlçesi’nde yerinden kaldırılan PKK’lı Mahsum Korkmaz heykelinin üzerine basarak fotoğraf çektiren asker hakkında disiplin soruşturması başlatıldığını söyledi.
 
Diyarbakır’ın Lice İlçesi’nde PKK mezarlığına dikilen Mahsum Kokmaz heykelinin kaldırılması sırasında çıkan ve 1 kişinin öldüğü olayların ardından aralarında Diyarbakır Barosu, İHD, Tabip Odası, KESK gibi sivil toplum örgütleri bir araya gelerek olayları değerlendirdi. Sivil toplum örgütleri adına konuşan Baro Başkanı Elçi, heykel yıkılmadan önce devlet yetkilileri ve parti temsilcileriyle görüştüklerini, olayı sağduyu şeklinde çözmeye çalıştıklarını fakat bundan başarılı olamadıklarını ifade etti.
 
Bir askerin indirilen Mahsum Korkmaz heykelinin kafasına basarak fotoğraf çektirip, sosyal medyada paylaşması konusunu Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç ile paylaştıklarını dile getiren Elçi, Kıraç’ın o asker hakkında idari ve disiplin soruşturması başlatıldığını söyledi.
 
Görüşmeler sürdürülecek 
 
İmralı’da Abdullah Öcalan’ın mesajları ile Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay’ın açıklamalarının son derece önemli olduğunun altını çizen Elçi, gerginliğin sona ermesi için hem STK’lar ve vatandaşlarla hem de devlet görevlileri ile görüşmelerini sürdüreceklerini söyledi. Elçi, yakın bir zamanda Lice’ye giderek oradaki vatandaşlarla da bir araya geleceklerini ifade etti.