16 Nisan 2024 Salı / 8 Sevval 1445

Çözüm sürecine İran operasyonu

Akil İnsanlar’a yönelik eylemlerde başı çeken İşçi Partisi’nin gençlik yapılanması TGB’ye yönelik operasyon çarpıcı bir gerçeği ortaya çıkardı. Eylemlerin başaktörü Türk takma isimli İranlı çıktı.

Lütfi Kaplan/Ankara4 Haziran 2013 Salı 07:00 - Güncelleme:
Çözüm sürecine İran operasyonu

TGB’NİN ‘AKİL’ PROTESTOLARINI ‘RIZA’ KOD ADLI ‘SARABİ’ YÖNETTİ

SURİYE’DE kendi halkına yönelik katliam yapan Beşar Esad’a açık desteği nedeniyle Türkiye’nin tepkisini çeken İran, Çözüm Süreci’ne yönelik protestoların da altından çıktı. Akil İnsanlara yönelik yoğun protesto yürüten İşçi Partisi’nin gençlik yapılanması TGB’li gruba yapılan operasyonda, TGB’nin kilit isminin İranlı bir öğrenci olduğu ortaya çıktı. İranlı Ramin Sarabi’nin TGB içerisinde faaliyet göstermesi soruşturmayı yürüten savcılığın dikkatini çekti.

‘Rıza’ değil ‘İranlı Sarabi’ymiş

Erzurum’da Akil İnsanlara karşı eylem hazırlığında olan bir gruba operasyon yapıldı. Operasyon kapsamında çevresine kendini “Rıza” olarak tanıtan İranlı Ramin Sarabi de gözaltına alındı. Sarabi’nin Ergenekon’a destek amaçlı bir çok eyleme katıldığı tespit edilirken, Çözüm Süreci aleyhine bir çok eylemde yer aldığı ve heyeti kameraya aldığı da belirlendi. Sarabi’nin TGB Erzurum Şube Başkanı Yakup Aslan ile aynı evde kaldığı da öğrenildi.

TGB Başkanı’nın ev arkadaşı

İranlı Ramin Sarabi’nin TGB içerisinde faaliyet göstermesi soruşturmayı yürüten Erzurum savcılığının dikkatini çekti. TGB Erzurum Şube Başkanı Aslan ile aynı evi paylaşan Sarabi’nin, gençlik örgütünün kilit isimlerinden biri olduğu iddia edildi. Tebriz doğumlu Sarabi, Atatürk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Ekonometri Anabilim dalında yüksek lisans yaptığı öğrenildi.

Bol bol para harcamış

2012’de Türkiye’ye yerleşen Sarabi’nin ajanlık faaliyeti içinde olduğundan şüpheleniliyor. Boyalı sarı saçları ile dikkat çeken Sarabi’nin; yapılan protesto gösterileri ve Akil insanlar toplantılarını kameraya çekmesi, TGB dışındaki arkadaşlarına kendini “Rıza” olarak tanıtması ve çok para harcaması savcılığın dikkatini çeken unsurlar arasında yer aldı.

İran’a gitmeye hazırlanıyorlardı

Ramin Sarabi’nin Akil İnsanları protesto ederken, Ergenekon’dan tutuklu şahıslara destek amaçlı protestolar organize ettiği iddia edildi. Sarabi’nin TGB’li bir heyetle birlikte İran’a ziyaret hazırlığı yaptığı ve heyeti İran Devrim Muhafızları ve İran istihbarat örgütüyle görüştüreceği de savcılığa ulaşan bir başka iddiayı oluşturuyor.