19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Çözüme destek yok

CHP ve MHP, çözüm sürecinin ele alınacağı komisyona üye vermeyeceklerini duyurdu. Karara tepki gösteren Başbakan Yardımcısı, “Meclis’e getirin diyorlardı. İşte buyrun getirdik. Yine kaçıyorlar” dedi.

NEVİN BİLGİN STAR5 Nisan 2013 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Çözüme destek yok

MHP VE CHP, MECLİS ÇÖZÜM SÜRECİ KOMİSYONU’NA ÜYE VERMEYECEK

AK Parti’nin çözüm sürecini Değerlendirme ve Araştırma Komisyonu kurulması için getirdiği teklife CHP ve MHP olumsuz cevap geldi. Hem CHP hem de MHP, kurulacak komisyona üye vermeyeceklerini duyurdu. CHP adına konuşan Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, AK Parti’nin Çözüm Sürecini Değerlendirme Araştırma Komisyonu kurulmasına ilişkin önergesinin Anayasaya aykırı olduğunu savunarak, “İçtüzüğe aykırı olarak, Anayasa ve İçtüzüğün tarif etmediği bir komisyonda CHP yer almayacaktır. PKK’lıların sınır dışına çekilmesini izlemek, değerlendirmek TBMM’nin görevi değildir” dedi.

Üye vermek zorunda

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, kurulacak araştırma komisyonu ile Meclis’in ve bütün siyasi partilerin çözüm sürecine ilişkin değerlendirmelerinin ve tekliflerinin alınmasını hedeflediklerini söylemişti. CHP’den sonra MHP de kurulacak komisyona üye vermeyeceğini duyurdu. MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, çözüm sürecine ilişkin Meclis Araştırma Komisyonu kurulmasına karşı olduklarını ve kurulması durumunda komisyona üye vermeyeceklerini söyledi.Vural, “Araştırma komisyonunun kurulmasına imza vermeyeceğiz. PKK’nın imzaları yeter onlara” dedi.

Yolumuza devam ederiz

AK Parti ise komisyonun üye verenlerle yoluna devam edeceğini açıkladı. Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, “Yerleri dar oynamamak için bahane üretiyorlar. Araştırma komisyonunda eşit temsil olmaz” diye konuştu. “İşte buyursunlar Meclis’te konuşsunlar” diyen Bozdağ, “Bugün karşı çıktıkları şey dün bizden istedikleri. Bizlerin Onların istediğini yaptığınız da onlar başka şeylerle başka isteklerde bulunuyorlar” dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, “Komisyon üye verenlerle çalışır. Karar Genel Kurul’undur” dedi.