25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Erdoğan'dan İhsanoğlu'na: Senin her yerin profesör olsa ne yazar

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş'ta vatandaşlara hitap etti. Erdoğan, her gittiği yerde bir gafa imza atan çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'na göndermede bulundu. Geçtiğimiz günlerde 'İstiklal Marşı Akif'in Çanakkale şiirinden bir bölüm herhalde' diyen İhsanoğlu'nun o sözlerini söylediği görüntüleri miting alanındaki seçmenlere izletti.

1 Ağustos 2014 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Erdoğan'dan İhsanoğlu'na: Senin her yerin profesör olsa ne yazar
Başbakan Erdoğan'ın hedefinde muhalefet vardı. Çatı aday Ekmeleddin İhsanoğlu'na İstiklal Marşı üzerinden yüklenen Erdoğan, ''Monşer adayınıza İstiklal Marşı'nı öğretsinler. Çarkçı Kemal'i tanımıştım da şimdi bir de çarkçı Ekmel çıktı. Profesör diyor ki beyit okudum. O beyit değil kıta. Beyit 2 mısradan oluşur, kıta 4 mısradır. Bunu öğrenememişsin'' ifadesini kullandı.
 
Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan satır başları şöyle:
 
İHSANOĞLU'NA İSTİKLAL MARŞI TEPKİSİ
''CHP ve MHP tabanına bu adayı zorlattılar. Bahçeli ne diyor. Evime çocukları gönderip Andımız'ı okutacakmış. Bahçeli sen çocukları çatı adayınızın evine gönder. Monşer adayınıza bir zahmet İstiklal Marşı’nı öğretsinler. Ben çarkçı Kemal’i tanımıştım da şimdi bir de çarkçı Ekmel çıktı. Diyor ki 'Ben orada öyle bir şey demedim.' Güya bu bir profesör. Diyor ki 'Ben beyit okudum.' Ey profesör bu bir kıta. Beyit 2 mısradan oluşur, kıta 4 mısradır. Bunu öğrenememişsin. Senin her yerin profesör olsa ne yazar. Dürüst ol dürüst. Yalan söyleme. Sürçü lisan ettik de. Siyasetin bu inceliklerini kavrayamadı. Ama vakti de yok.
 
Muhacir konumundaki Suriyeli kardeşlerine biliyorum ki Kahramanmaraş el uzatmaz, dil uzatmaz. CHP kurulduğundan beri İsrail'in yanında yer alıyor. CHP tarihi boyunca dış politikada ne yaptıysa bugün de aynısını yapıyor. CHP, Hitler'e sahip çıkmıştır, Mussollini'ye sahip çıkmıştır, Hitler'e övgüler düzmüştü, hatta Hitler'in safında yer almıştı. Bugün de Hitler'in izinden giden İsrail'e sahip çıkıyor, CHP kurulduğu andan itibaren İsrail'in yanında yer aldı, bugün de yanında durmaya devam ediyor.
 
Bize teslim olan Azeri askerlerini Stalin'e bu CHP teslim etmişti. CHP yıllarca Ortadoğu'ya sırtını döndü. Susmak yok, doğruları söylemeye devam edeceğiz. Mevcut MHP yönetimi Pensilvanya'nın da oyuncağı oldu. MHP'nin Genel Başkanı gerçekten çok zor durumda. MHP Genel Başkanı yaptıklarını tabanına izah edemez duruma geldi. CHP'yi, Pensilvanya'yı tabanına anlatamıyor.
 
Gazze'deki katliamın üzerini örtmek, İsrail'in işini kolaylaştırmak için içeride ellerinden geleni yapıyorlar. CHP'ye bakıyorsunuz Irak'ta adaletsizliği destekliyor. Bakıyorsunuz Mısır'da darbecileri destekliyor. Bakıyorsunuz Suriye'de eli kanlı, zalim rejimi, Esed'i destekliyor, yüzbinlerce insanın katilini destekliyor. Gazze'de de İsrail işini rahat görsün, rahat soykırım yapsın diye bizi susturmanın mücadelesini veriyorlar. Susmak yok, hakkı söylemeye devam edeceğiz.''
 
Erdoğan, "Bahçeli, benim evimin önüne çocukları gönderip Andımız'ı okutacakmış. O çocukları sizin ithal, monşer adayınıza gönder de İstiklal Marşı'nı öğretsinler." dedi.
 
KAHRAMANMARAŞ'A HIZLI TREN MÜJDESİ
Bu arada Erdoğan, Hızlı Tren ağına Kahramanmaraş'ı da ekleyeceklerini, proje çalışmasının bu yıl sonuna kadar biteceğini söyledi.