19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Joe Biden'ı kabul etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden ile çalışma yemeğinde bir araya geldi.

DHA22 Kasım 2014 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Joe Biden'ı kabul etti
Beylerbeyi Sarayı'nda gerçekleşen yemeğe Kısıklı'daki konutundan çıkarak 13.30 sıralarında gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ardından yaklaşık yarım saat sonra ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden geldi. Biden'i Cumhurbaşkanı Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Kalın karşıladı. Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu'nun da katıldığı yemeğin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'in basın mensuplarına açıklama yapması bekleniyor.
 
Öte yandan Amerikalı heyetle beraber gelen Amerikalı gazetecilerin arama noktasından geçmediği belirtildi ve gazeteciler Beylerbeyi Sarayı girişinde bulunan arama noktasına geri götürüldü.
 
TARABYA'DA YOĞUN ÖNLEMLER
 
Bu arada  Biden'in katıldığı 6. Atlantik Konseyi Enerji ve Ekonomi Zirvesi'nin yapıldığı Grand Tarabya Oteli ve çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı.
 
Tarabya Otelinin önünde deniz polisi botları ve Sahil Güvenlik gemisi yer alırken, karada da çok sayıda çevik kuvvet hazır bekletildi. Keskin nişancılar otelin çatısında konuşlandırıldı. ABD'li güvenlik görevlileri ve sivil polisler otel ve çevresinde adeta kuş uçurtmadı. Toplantının ardından Biden'in çıkışına yakın güvenlik önlemeleri arttırıldı. Biden'in aracıyla çıkışının hemen öncesinde bir polis helikopteri havadan kontrol uçuşu gerçekleştirildi. Biden'in konvoyunun çıkışı sırasında Trabya Oteli'nin önündeki yol çift yönlü olarak kesildi.