18 Nisan 2024 Perşembe / 10 Sevval 1445

Davutoğlu'ndan Kılıçdaroğlu'na sert tepki

Davutoğlu kendilerine yönelik eleştirelere böyle yanıt verdi: Varsa yoksa Recep Tayyip Erdoğan ve ekibi suçlu. Eğer böyle bir suç varsa, Allah şahittir ki, biz bu suçla gurur duyuyoruz.

DHA30 Temmuz 2014 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Davutoğlu'ndan Kılıçdaroğlu'na sert tepki
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, "Kılıçdaroğlu'nun eline ezber kağıtlar veriliyor; Şunları, sürekli söyle, aman bunların dışına çıkma yanılırsın. Şimdi Ekmeleddin İhsanoğlu'na aynı taktiği uyguluyorlar; 'Sürekli şunları söyle.' Arkası var mı söylediklerinin. Mesela Filistin politikamız yanlışsa, nasıl bir politika teklif ediyorsun" dedi. 
 
 
Ramazan Bayramını memleketi Konya'da ilçeleri ziyaret ederek geçiren Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, bugün Akşehir'de partisinin bayramlaşma törenine katıldı. 
 
 
Ak Parti iktidara geldiğinde Ankara'da 84 büyükelçilik olduğunu hatırlatan Davutoğlu, şunları söyledi:
 
 
"Şimdi 117 büyükelçilik var. Yüzde 40 artmış. Niçin geliyor büyükelçilikler Ankara'ya? Çünkü biliyorlar ki bu devletler, Ankara'ya büyükelçilik gönderdiklerinde sadece Ankara'yı değil, Ortadoğu, Balkanlar, Kafkaslar, Orta Asya'yı, Karadeniz'i, Akdeniz'i ve körfezi de takip edebilirler. Tarihin ritmi Ankara'da atıyor. Hani bize 'Filistin meselesinde ne etkiniz var?' diye soruyorlardı. Son 1 haftadadır, Filistin'de Gazze'de atılan her adım, geçici olarak ilan edilen ateşkes ya da ateşkesin ihlal edilmesi durumunda arabuluculuk girişimlerini tümü Türkiye, ABD ve Katar koordinasyonuyla yürüyor. 90'lı yılların toplamını alın kaç kez Türk ve Amerikan Dışişleri Bakanı görüşmüş."
 
 
Bakan Davutoğlu, bombardıman altında olan Gazze'ye 20 ton ilacın ulaştığını hatırlatarak, ''Bir taraftan Kuzey Irak'ta Telafer'den kaçmakta olan Türkmen kardeşlerimize 100 yakın TIR harekete geçirdik tekrar" dedi. 
 
 
Son yerel seçimlerde AK Parti olarak Akşehir'de başarılı bir sonuç elde ettiklerini anlatan belirten Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu geliştirdi. Davutoğlu, CHP liderinin Akşehir'deki belediye başkan adayını Kırşehir diye tanıttığını öne sürerken, şunları söyledi:
 
 
"Kılıçdaroğlu'ndan Akşehir'e fayda gelir mi? Nereye geldiğini bilmiyor. Dil sürçmesi olur da bu kadar olmaz ki. Çünkü Kılıçdaroğlu'nun eline ezber kağıtlar veriliyor. Şunları, sürekli söyle, aman bunların dışına çıkma yanılırsın. Şimdi Ekmeleddin İhsanoğlu'na aynı taktiği uyguluyorlar. Sürekli şunları söyle. Arkası varmı söylediklerinin. Mesela Filistin politikamız yanlışsa, nasıl bir politika teklif ediyorsun. Gazze'yi yalnız mı bırakalım? İsrail ile oturup küçük menfaatler için konuşup Gazzeli şehitlere ihanet mi edelim. Irak'ta ne politika teklif ediyorsun. Sünnileri ve Şiileri bir araya getirmek için son 4 yılda ne kadar ter döktüğümüzü cümle alem biliyor.''
 
 
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, bazı kesimlere göre Beşar Esad'ın,  halkını kitlesel imha silahlarıyla katledenlerin,  Irak'ta mezhepçilik yapan Maliki'nin, Mısır'da darbe yapanların, Gazze'ye saldıran İsrail bile suçlu olmadığını ifade ederken şöyle dedi:
 
 
"Varsa yoksa Recep Tayyip Erdoğan ve ekibi suçlu. Eğer böyle bir suç varsa, Allah şahittir ki, biz bu suçla gurur duyuyoruz" dedi. Davutoğlu, mazlumlara, Filistin'e sahip çıkmanın, Suriye'den gelen mültecilere kucak açmanın, Irak'ta mezhep çatışmalarını engellemeye çalışmanın suç ise bundan gurur duyduklarını ifade ederek, "Hiçbir şekilde geri adım atmayacağız. Eğer yerenin yermesinden korksaydık bu yola çıkmazdık. Kimsenin yermesi bizim istikametimizin değişmesine sebep olamaz" diye konuştu.