24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

Davutoğlu: Kimse çözüm sürecini akamete uğratmaya kalkmasın

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Filipinler'den Ankara'ya dönüşü sırasında çözüm süreciyle ilgili gazetecilere açıklamalarda bulundu.

18 Kasım 2014 Salı 07:00 - Güncelleme:
Davutoğlu: Kimse çözüm sürecini akamete uğratmaya kalkmasın
Filipinler’de bulunan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye’ye hareketi öncesi, çözüm süreciyle ilgili konuştu.
 
HDP’nin İmralı heyeti ile Başbaklan Yardımcısı Yalçın Akdoğan arasında dün yapılan görüşme sonrası gözler Davutoğlu’na çevrilmişti
 
"Çözüm sürecindeki kararlılığımız kesindir. Bundan sonra da süreç devam edecek" diyen Davutoğlu, "Herkesi pozitif bir vizyonla geleceğe bakmaya çağırıyoruz, bunu arzu ediyoruz. İnşallah güzel gelişmeler olacak" şeklinde konuştu.
 
"Hükümetin tutumu net. Çözüm süreci ancak kamu düzeni içerisinde başarıya ulaşır" diyen Davutoğlu, 6-7 ekim olaylarına atıfta bulunarak, "Çözüm süreci kaos süreci değildir. Herkesin kendi kafasına göre kendi hukukunu işletmneye kalkıştığı bir süreç değildir. 6-7 Ekim olayları bazı çevrelerin hükmete dönük hamlesi ve çözüm sürecine yönelik porovokasyondur" dedi. 
 
HDP’den gelen son açıklamaların bunun fark edildiğini gösterdiğini söyleyen Davutoğlu, özeleştiri yapıldının görüldüğünü belirterek, HDP’ye yönelik çağrıda bulundu: "Bu açıklamalar çerçevesinde hareket edilmesini bekliyoruz."
 
Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ile HDP'nin İmralı heyeti arasında dün yapılan görüşmeye de değinen Başbakan Davutoğlu, "Görüşmeler önümüzdeki dönemde de devam edebilir. Ancak kimse, çözüm sürecinden hareketle kamu düzenini bozmaya kalkışmasın ve Kürt vatandaşları istismar ederek süreci akamete uğratmasın" dedi.
 
Türkiye’ye döndükten sonra, dünkü görüşme sonrası oluşan tabloya ilişkin bilgiler alıp gerekli talimatları vereceğini söyleyen Davutoğlu, hafta sonu yapacağı Tunceli, Tatvan ve Patnos ziyeretlerini hatırlatarak, "Konuyu halkla yüz yüz müzakere edeceğiz. Temel muhatabımız da vatandaş olacak" şeklinde konuştu.