19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Davutoğlu: Sınır boyundaki valilere talimatlar verildi

Başbakan Ahmet Davutoğlu, ülkelerindeki çatışmadan kaçarak Türkiye sınırına gelen Suriyelilerle ilgili, 'Suriye'deki sınır boylarında birikmiş kardeşlerimize, hangi etnik, dini veya mezhebi kökenli olursa olsun yardım etmeye hazırız' dedi.

AA19 Eylül 2014 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Davutoğlu: Sınır boyundaki valilere talimatlar verildi

Davutoğlu, Bakü'ye hareketinden önce Esenboğa Havalimanı'nda yaptığı açıklamada, Türkiye ile Azerbaycan arasında son derece kökleşmiş bir gelenek olduğuna işaret ederek "Bir millet, iki devlet" esasıyla iki ülkenin en üst düzey görevlerine gelen yetkililerin ilk karşılıklı ziyaretleri birbirlerine yaptıklarını belirtti.

Bu çerçevede, ilk ziyaretlerinden biri Bakü'ye gerçekleştireceğini ifade eden Davutoğlu, resmi ziyaret kapsamında Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Başbakan Artur Rasizade ve Meclis Başkanı Oktay Asadov ile görüşeceğini kaydetti. Görüşmelerde, Türkiye-Azerbaycan ilişkilerinin siyasi, ekonomik ve kültürel boyutlarının bütün veçheleriyle ele alınacağını söyleyen Davutoğlu, ziyaretinin, hem ikili ilişkiler hem bölgesel alanda yapılan çalışmalar hem de uluslararası alandaki yakın işbirliğinin, iki ülke arasındaki dost ve kardeş ilişkilerin bir yansıması mahiyetinde olacağını dile getirdi.

"Bölgemizde, yakın bölgelerde çok önemli siyasi gelişmeler yaşanıyor. Bunları ele alacağız" diyen Davutoğlu, iki ülkenin çok büyük projeleri birlikte gerçekleştirdiğine dikkati çekti. Davutoğlu, şöyle konuştu:

"El ele, birlikte çok parlak bir geleceğe yürüyoruz. Aramızdaki Bakü-Tiflis-Erzurum, Bakü-Tiflis-Kars, Bakü-Tiflis-Ceyhan projeleri, ulaştırma ve enerji alanında bütün Avrasya'daki denklemleri değiştiren çalışmalar. Bakü'de başlayıp Hazar kıyısından Anadolu sathını geçen ve dünyaya açılan projeler. Bunun son büyük başarılarından biri de TANAP'tır. TANAP devreye girdiği andan itibaren, proje olarak hayata geçirme kararı ve siyasi iradesi Türkiye ile Azerbaycan arasında verildiği andan itibaren Avrasya denklemindeki enerji politikalarında çok ciddi değişimler yaptı.