20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Davutoğlu: Türkiye'de bir ilk yaşandı

Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ilk kez grup toplantısında konuştu. Davutoğlu, Meclis'te Anayasa kitapçığı fırlatan CHP milletvekiline sert çıktı. Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’la konuşmayacağını açıklayan Kılıçdaroğlu’nda da şöyle seslendi: “Konuşsa ne yazar konuşmasa ne yazar.”

1 Eylül 2014 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:

Konuşmasından satırbaşları şöyle;

-Türkiye'de ilk defa bir iktidar partisi içinde genel başkanlık hiçbir tartışma, hiçbir çatışma, hiçbir fraksiyon mücadalesi olmadan gerçekleşebildi.

-Sizden tek bir talebim var. Bu sorumluluğu birlikte, omuz omuza taşıyalım. Hiçbir fani böylesine tarihi bir sorumluluğu tek başına taşıyamaz, tek başına bu tarihi sorumluluğun yükünü omuzlarında hissedemez. Ancak kollektif bir ortak irade bu sorumluluğu taşıyabilir. Ben sadece bu grupta tecelli ve tecessüm etmiş bu kollektif iradenin, vicdanın, aklın temsilcisi ve sözcüsü olacağım. Bunu yaptığım sürece de hepinizin yanımda durmanızı istiyorum.

-95 ülke temsilcisi Köşk resepsiyonuna katıldı, ilk defa böyle onurlu devir-teslim töreni yapıldı. Vesayetçiler Türkiye’de millet iradesini artık tahakküm altına alamayacak.

- Parti içindeki görev değişimi tam bir olgunluk içinde yapıldı. Önümüzde 2015, 2019 seçimleri var, 2023’e gidecek yolu kat edeceğiz.

Bir yargı mensubunun iddianamede ‘Dönemin başbakanı’ diyorsa, yargının kendini gözden geçirme zamanı gelmiştir.

Sürekliliğimizi hiçbir şekilde bozmayacağız. AK Parti dönemsel bir parti değildir. Bu yürüyüş hiçbir zaman durmayacak.

AK Parti içinde türbülans yaşanmasını beklediler. AK Parti’nin üç özelliği vardır. AK Parti’nin en büyük gücü ahlaki kavramlardır. AK Parti içinde hiçbir parçalanma yaşanmaz. İkinci özelliğimiz kapsayıcılığımızdır. AK Parti 77 milyonun her birinin rengini barındıran partidir. 21 milyon seçmenle en geniş aileyi oluşturan partiyiz.

Puslu havayı bekleyen kurtlar gibi bekleyenler çok beklerler.

Puslu havayı bekleyen kurtlar gibi bekleyenler çok beklerler.

'VAY NASİPSİZ' DEDİM

CHP’li milletvekili anayasa kitapçığını fırlattı. Ya talimatla yaptı, Kılıçdaroğlu yap dedi, yaptı. Ya da kendi fevri hareketiyle yaptı. Onu ilk gördüğümde kitapsever olarak, vay nasipsiz dedim.

Odaya her girdiğimde kitapları okşarım. Kitap bir nimettir onu okuyabilene. Onu fırlatırken bizim mayamızı özümüzü de fırlattı.

İkna odaları yerine okuma odaları kursalardı bu arkadaşlar kitaptan nasibini alırdı.

CHP disiplin kurulu varsa, bu arkadaşı 24 saat aralıksız sahafta tutma cezası versin. Kitap olmayan odada uyumadım. CHP, bu vekil için okuma odası açsın ya da saafta 24 saat tutsun.

KILIÇDAROĞLU KONUŞSA NE YAZAR KONUŞMASA NE YAZAR

Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlulu'nun "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmeyeceği" ifadelerine ilişkin, "Halk seçimini yapmış, onurla sandık başına gitmiş tercihini yapmış, bütün dünya, 95 ülmeden temsilciyle sayın cumhurbaşkanımızı onure etmiş, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin yeni Cumhurbaşkanı olarak önünde saygıyla eğilmiş, Sayın Kılıçdaroğlu bu tablo içinde ne yazar. Konuşsa ne yazar, konuşmasa ne yazar" dedi.