19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Davutoğlu'ndan Kılıçdaroğlu'na: Bu sorulara cevap ver

Başbakan Davutoğlu: 'Kılıçdaroğlu, katıldığı televizyon programında, 'benim yakınlarımdan yedi kişi bile girmiş olsa, ben istifa etmeye hazırım' demişti. Bugün isimler yayınlandı. Amcaoğlu, dayıoğlu, teyzeoğlu her türlü akrabasının, kendi genel müdürlüğü zamanında SSK'ya girdiği belgelendi. Şimdi bu sorulara cevap verme vakti.'

21 Aralık 2014 Pazar 07:00 - Güncelleme:
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Kılıçdaroğlu, katıldığı televizyon programında, 'benim yakınlarımdan yedi kişi bile girmiş olsa, ben istifa etmeye hazırım' demişti. Bugün isimler yayınlandı. Amcaoğlu, dayıoğlu, teyzeoğlu, her türlü akrabasının, kendi genel müdürlüğü zamanında SSK'ya girdiği belgelendi. Şimdi bu sorulara cevap verme vakti" dedi.
 
Davutoğlu, partisinin Bolu 5. Olağan İl Kongresi kapsamında 17 Temmuz Spor Salonu'nda yaptığı konuşmada, Bolu'nun yiğitliğin sembolü olduğu kadar dünyanın en iyi aşçılarının da memleketi olduğunu belirtti.
 
İyi bir yemek için sadece malzemenin yetmeyeceğini bildiren Davutoğlu, "Malzeme ne kadar iyi olursa olsun aşçı iyi olmadı mı yemeğin ya tuzu eksik olur ya şekeri ya da herhangi bir unsuru" değerlendirmesinde bulundu.
 
Türkiye'nin 1990'lı yıllarda namerde muhtaç olduğunu söyleyen Davutoğlu, 2000'li yıllarda ise "malzeme aynı malzeme ama aşçı değişti" diyerek, AK Parti kadrolarıyla Türkiye'nin kaderinin değiştiğini söyledi. Başbakan Davutoğlu, 12 yıl içinde nasıl bu malzemeden çok lezzetli bir yemek çıkmışsa gelecek yıllarda da hep o lezzetli yemeği yapacak AK Parti'nin yetenekli, ehil aşçılarının işbaşında olacağını kaydetti.
 
CHP için ise "malzeme zayıf aşçı yok, aşçı yamağı bile yok" ifadesini kullanan Davutoğlu, Şişli Belediyesinde yaşananları anımsattı. Davutoğlu, CHP'nin bir ilçeyi bile idare edemediğini söyledi.
 
Davutoğlu, salonda atılan sloganlar üzerine, "Sizin Osmanlı'dan kastettiğiniz onurlu bir cihan devleti. İnşallah o cihan devletinin ruhunu, şuurunu 2023 ile küresel devlet, küresel güç olacak Türkiye Cumhuriyeti Devleti ile taşıyacağız. Biz bu iddiadayız, bu çaba içindeyiz. Biz, darbelerin vesayetin kökünü kazıdık, inşallah bu topraklarda bir daha milli irade dışında kimse hükmedemeyecek, kimse milletten almadığı bir gücü kullanamayacak" diye konuştu.
 
-CHP'nin paralel yapıyla işbirliği
 
CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler'in, 30 Mart seçimleri öncesinde CHP'nin paralel yapıyla işbirliği yaptığı yönündeki açıklamalarını anımsatan Davutoğlu, şöyle devam etti:
 
"Şimdi Kılıçdaroğlu'nun cevap verme vakti. Soru sorma değil, hesap verme makamında. 30 Mart'tan önce paralel yapıyla işbirliği yaptınız mı, yapmadınız mı? Yaptıysanız ne verdiniz, ne aldınız? Millet bunu bilmek istiyor. Kılıçdaroğlu ne verdin paralel yapıya, ne aldın? Bu ilişkileri ortaya çıkartacağız. Geçen sene mayıs ayından bu yana Türkiye'de aydınlığı karanlığa, ümidi yeise çevirmek için her türlü komplo düzenlendi, her türlü faaliyet yapıldı ama hesap edemedikleri bütün bu faaliyetlerin ve tuzakların karşısında dimdik duran bir AK Parti kadrosu vardı. Şimdi soru sorma vakti bizde. Madem ki sizin milletvekiliniz bunu itiraf ediyor, Sayın Kılıçdaroğlu senin açıklaman, bu sorulara cevap vermen lazım. Kılıçdaroğlu, katıldığı televizyon programında, 'benim yakınlarımdan yedi kişi bile girmiş olsa, ben istifa etmeye hazırım' demişti. Bugün isimler yayınlandı. Amcaoğlu, dayıoğlu, teyzeoğlu, her türlü akrabasının, kendi genel müdürlüğü zamanında SSK'ya girdiği belgelendi. Şimdi bu sorulara cevap verme vakti."
 
CHP'nin bir yandan vesayetçilerle, bir taraftan da milli irade dışındaki her türlü imkanı kullanarak bu iradeyi istismar etmek isteyenlerle işbirliği içinde olduğunu ifade eden Davutoğlu, bu nedenle CHP'nin ülke yönetimine talip olmayacağını söyledi.
 
Kılıçdaroğlu'nun "4 yıl verin" dediğini anımsatan Davutoğlu, bu milletin 4 dakika bile vermeyeceğini "Bu millet CHP zihniyetini, çağ dışı zihniyeti bildiği için hiçbir zaman bu emaneti tevdi etmeyecek sözleriyle ifade etti.
 
-"Evlendiğimde ilk tatilimi de Bolu'da yapmıştım"
 
Girdiği seçimleri sürekli kazanan, halktan aldığı desteği katlayarak arttıran başka bir parti bulunmadığını, bir tek Türkiye ve AK Parti'nin bunu gerçekleştirdiğini ifade eden Davutoğlu, 30 Mart seçimlerinde, 10 Ağustos'ta milletin iradesini tekrar gösterdiğini ve AK Parti'ye emaneti tevdi ettiğini belirtti. Davutoğlu, "Önümüzde yeni bir dönem var. Yeni bir engel var. Aslında milletle yeni bir buluşma dönemi var. 2015 Haziranı. Şimdi Bolulu kardeşlerime soruyorum: İnşallah 2015 Haziranında bir kez daha AK Parti demeye hazır mıyız? Türkiye ile birlikte Bolu'nun da yücelmesi için fevç fevç semtlere, mahallelere, köylere kadar giderek bir rekor başarıyı 2015 seçimlerinde kazanmaya hazır mıyız? Biz de Bolu'ya hizmet etmeye hazırız" diye konuştu.
 
Yıllarca bitirilemeyen Bolu Dağı tünelinin AK Parti iradesiyle 4 yılda tamamlandığını ifade eden Davutoğlu, "AK Parti söz verdi mi dağlar dayanmaz. Engeller, barikatlar karşımızda duramaz" dedi.
 
Bolu'ya 12 yılda 5.5 milyarlık yatırım yapıldığını anımsatan Davutoğlu, şöyle devam etti:
 
"Bolu'da 2002'de toplam ihracat 7 milyon dolardı. Şimdi 2014'de 106 milyon dolar, 20 kat. Geçen sene içinde Bolu'dan en az yapılan ihracat ayda 13 milyondu, 2002'deki toplam ihracatın 2 misli bir ayda. İşte bütün ülkemizle birlikte Bolu da bereketlendi. Bolu'da zenginleşti, daha da zenginleşecek. Üniversitemiz büyüyor. Bolu'da önümüzdeki dönem ki ulaşım hatlarının merkezinde. 2 saatte 25 milyona ulaşabilen bir coğrafyada Bolu. İstanbul ve Ankara'nın merkez noktası. Bolu bundan istifade edecek. Her şekliyle istifade edecek. Gelirken birkaç talimat verdim. Bir hediye olarak Bolulularla paylaşmak istiyorum. Birincisi Rabbimizin lütuf şeklidir Bolu, nimet şeklidir. Bu kadar güzel doğa hiçbir yerde yok. Akademik hayatta da hatta evlendiğimde ilk tatilimi de Bolu'da yapmıştım. O zamandan beri Bolu bizim gönlümüzde. Hala yakın dostlarımız var. Her birini şükranla anıyorum. En yakın arkadaşlarım Bolulu'dur. Hepsinde Akşemseddin edebini gördüm. Gerçekten buraya böyle bir manevi el değmiş. Buraya Rabbimin lütuf eli de değmiş. En güzel yerler burada."
 
-Kültür, turizm gelişim bölgesi-
 
Kültür ve Turizm Bakanı ile konuştuğunu ve bu kadar güzel bir beldenin mutlaka özel bir programa alınması gerektiğini söylediğini ifade eden Davutoğlu, Bolu'yu kültür, turizm gelişim bölgesi ilan ettiklerini bildirdi.
 
Başbakan Davutoğlu, şöyle devam etti:
 
"Dünyanın her yerini geziyoruz. Alpler Abant'tan, bu dağlardan daha güzel değil. Hiçbir yer Yedigöller kadar mucizevi değil. Gölcük kadar dinlendirici değil. İnşallah hem ülkemizin hem de dünyanın turizmin göz bebeği haline getireceğiz Bolu'yu. Hiç kimse bu konuda tereddüt etmesin.
 
Kapalı spor salonunu tamamlayacağız. Dörtdivan Tekke Barajı'nı en kısa zamanda tamamlayacağız inşallah. 155 bin dönüm araziyi de bu yolla sulayacağız. Hayvancılık, tarım, bereket, sanayi, ulaşım, turizm hepsi Bolu'da kesişmiş durumda. Her türlü imkanla Bolu'nun yanında olacağız. Bolu Güney Çevre Yolu da en kısa zamanda planlanıp yapılacak. Hem çevre yolu, hem Bolu'dan geçen Türkiye'nin en önemli ulaşım arteri şunu gösterecek herkese, dünyada güzelliği görmek isteyen Bolu'ya gelsin. Dünyada irfan öğrenmek isteyen Bolu'ya gelsin. Manen ve ruhen dinlenmek isteyen Bolu'ya gelsin. İnşallah Bolu-Mudurnu yolu da tamamlanacak. Bolu ne istiyorsa hepsini yapmak bizim boynumuzun borcudur. Akşemseddin'e vefamızın borcudur. Bolu, bütün AK Parti öncülerine muhabbet duyar, biz de Bolu'ya muhabbet duyarız. Bolu'nun muhabbeti kalbimizdedir, ruhumuzdadır, zihnimizdedir. Allah Bolu'dan, Bolulular'dan razı olsan."
 
-"AK Parti'ye hasım kimseyi göremiyorum"
 
Bolululara kendilerini coşkuyla karşılayıp bağırlarına bastıkları için teşekkür eden Davutoğlu, "Ama şimdi madem ki böyle bir araya geldik, muhabbetten bahsettik, dava aşkından bahsettik, o zaman ayrılmadan da ahitleşmemiz lazım. İnşallah bütün il teşkilatımızla, bütün kadrolarımızla saf saf, fevç fevç 2015 Haziranına yürüyecek miyiz? Bu yürüyüşte her bir Bolulu'ya giderek, bize oy versin vermesin herkese ulaşarak 'Gelin bu kutlu yürüyüşe siz de sahip çıkın. Omuz omuza yürüyelim diyecek miyiz?" diye konuştu.
 
Partisinin Bolu'da hep birinci olduğunu ifade eden Davutoğlu, Bolu'da Akşemseddin'in torunlarında AK Parti'ye hasım kimseyi görmediğini belirtti. Davutoğlu, AK Parti'nin davasını en iyi anlayacak kişilerin Bolulular olduğunu, eğer Bolu'da oylarının yüzde 80'lere, 90'lara dayanmıyorsa, bunun kendilerinde bir eksikliği gösterdiğini belirterek, "Gideceğiz ve anlatacağız. Akşemsettin'in davasının AK Parti davasıyla bugün ayakta olduğunu anlatacağız. Anlatmaya hazır mısınız? İnşallah yüzde 70'leri, yüzde 80'leri aşmaya hazır mısınız? Biz de tekrar tekrar Bolu'ya gelmeye kararlıyız, Bolu ile birlikte bu yürüyüşte azimle, kararlılıkla devam etmeye kararlıyız" diye konuştu.
 
Partililerden "evet" cevabı alan Davutoğlu, "Bu evetlerin neticelerini göreceğiz inşallah. Yol hayır, menzil hayır. Allah bu yolda yürüyenlere güç ve derman versin. Devletimizi ve milletimiz aziz eylesin. Allah yar ve yardımcımız olsun" dedi.
 
- Kongreden notlar
 
Başbakan Davutoğlu, kongrenin yapıldığı salona girişinde Türk Bayrakları ile AK Parti bayrak ve flamalarıyla karşılandı. Salondakilerin yoğun sevgi gösterisinde bulunduğu ?Davutoğlu, platformdan partilileri selamladı.
 
Salonda, "Biz iki adam sevdik biri usta, biri hoca", "Osmanlı torunu, Mevlana soyu, ümmetin umudu Ahmet Davutoğlu" ile AK Parti Bolu Gençlik Kolları imzalı Mehmet Akif Ersoy'un 'Korkma' şiirinin Osmanlıcası'nın da yer aldığı pankart dikkat çekti.
 
Başbakan Davutoğlu'nun konuşması zaman zaman salondakilerin "Gençlik seninle gurur duyuyor", "Türkiye seninle gurur duyuyor", "Ahmet hoca", "Türk Kürt kardeştir, ayrım yapan kalleştir" sloganlarıyla kesildi.
 
Kongreye, Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç, Ali Babacan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, AK Parti Genel Sekreteri Haluk İpek, Bolu ve bölge milletvekillerinden bazıları katıldı.
 
Salon dışındaki kalabalık, Başbakan Davutoğlu'nun konuşması kurulan ekranlardan takip etti. Kongre öncesi Düzce Belediyesi Mehter Takımı salon dışında mini konser verdi.